• 26/11/2013

Syx Automations komt in handen van private equity fonds

Dirk Syx en Franky Deleu, aandeelhouders van Syx Automations, verkopen meerderheid aandelen aan private equity investeringsfonds Sofindev III.

Trefwoorden: #ict, #Sofindev, #syx, #syx automations

Lees verder

Techniek

( Foto: Syx Automations )

ENGINEERINGNET - Syx Automations, een ICT-bedrijf met meer dan 70 professionele medewerkers in Nederland en België, meldt dat het 60% van zijn aandelen heeft verkocht aan de private equity speler Sofindev III.

De families Dirk Syx en Franky Deleu behouden samen met het management een belang van ongeveer 40%, dat voortaan ook de software-ontwikkelingsactiviteiten van het voorheen afzonderlijke SyDelSoft zal overkoepelen.

Deze laatste was een dochteronderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de automatisering van administratieve/technische processen.

Dirk Syx, CEO Syx Automations Group: “De instap van Sofindev III in ons kapitaal is een volgende mijlpaal in de groei van onze groep. Tien jaar na de eerste stappen op de Nederlandse markt, staan we nu voor de uitdaging om ons activiteitenterrein verder uit te breiden en te internationaliseren."

Het bedrijf, met hoofdzetel in het Belgische Ieper, heeft ook kantoren in Nijkerk
en London, en is actief op het vlak van software- en automatiseringsoplossingen voor de recreatiewereld en de publieke sector.

De focus ligt op totaalprojecten met als kern een zelf ontwikkeld softwareplatform voor recreatieve en culturele overheidsdiensten, zwembaden en sportcentra, musea, theaters, dierenparken en recreatieparken, etc.

Syx Automations is ook actief in de productie van plastic kaarten en identificatiesystemen via haar dochteronderneming Syx Graphics.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Sofindev III stelt durfkapitaal ter beschikking van middelgrote ondernemingen met 'belangrijk groeipotentieel'. De aandeelhouders van het fonds zijn de holdingmaatschappij Sofina, de familie Colruyt, de familiale holding Imocobel en de Luxemburgse investeringsgroep August Private Equity.
Andere participaties van Sofindev III zijn de dameskledingketen CassisPaprika, de dampkappenproducent Novy en Vanerum, leverancier van meubilair, visuele communicatie en technologieproducten voor leeromgevingen.