• 03/12/2013

Umicore’s nieuwe Japanse R&D-centrum voor katalysatoren operationeel

Umicore heeft zijn nieuwe technische R&D-centrum voor katalysatoren in Japan officieel ingehuldigd. De ingenieurs gaan er voor Japanse autobouwers werken.

Trefwoorden: #investering, #katalysator, #Nippon, #onderzoek, #ontwikkeling, #Shokubai, #umicore

Lees verder

research

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE – 'Umicore Shokubai Japan', de joint venture die het Belgische Umicore en Nippon Shokubai in 2012 oprichtten, huldigde vandaag zijn nieuwe technisch ontwikkelings- & onderzoekscentrum in Tokoname City in.

In het nieuwe centrum willen de twee ondernemingen naar verluidt sleutelen aan de volgende generatie katalysatoren voor specifiek de Japanse producenten van lichte en zware voertuigen in de hele wereld.

Hideaki Muraki, President van Umicore Shokubai Japan: "Onze katalysatoractiviteiten met Japanse autoproducenten wereldwijd verder uitbreiden is een essentieel element van onze groeistrategie. We waarderen niet alleen de steun van onze klanten, maar ook die van onze moedermaatschappijen Umicore en Nippon Shokubai."

De investering werd ondersteund door subsidies van de Japanse organisatie voor buitenlandse handel (JETRO) en de prefectuur Aichi. Het hoofdkantoor van Umicore Shokubai Japan zal ook worden overgeheveld van Tokyo naar Tokoname.

Beide bedrijven produceren sinds de jaren ’90 samen autokatalysatoren. De joint venture is voor 60% eigendom van Umicore en voor 40% van Nippon Shokubai.

Via de joint venture, een 'formeel' samenwerkingsverband met kapitaalinbreng, verstevigt Umicore strategisch zijn positie ten opzichte van Japanse OEMs. Nippon Shokubai is namelijk een gerenommeerde en gewaardeerde internationale speler die bekend staat om zijn langdurige relaties met Japanse OEM’s.

Nippon Shokubai van zijn kant kan profiteren van Umicore's grondige product- en proceskennis, een wereldwijde aanwezigheid van de productie-installaties en een globaal netwerk voor verkoop, marketing en toegepaste technologie.

Welke investering met het nieuwe O&O-centrum gemoeid is, werd niet bekendgemaakt.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Nippon Shokubai heeft zich sinds 1941 ontwikkeld op basis van zijn eigen katalysatortechnologie. Het bedrijf levert traditioneel onder meer ethyleenoxide, acrylzuur, autokatalysatoren en proceskatalysatoren aan zijn klanten. Vandaag staat het te boek als de wereldwijde nummer 1 voor superabsorberende polymeren. De groep genereerde in 2011 een nettoverkoop van omgerekend 3,8 miljard euro en stelt 3.779 mensen tewerk.