• 05/12/2013

Nederlands-Chinees ontwerp voor opvang regenwater (+video)

Het Nederlands-Chinese MARS Architects heeft een bank ontworpen, de Water Bench, voor het opvangen en bewaren van regenwater in het park.

Trefwoorden: #MARS Architects, #moesson, #opvang regenwater, #Water Bench, #zware regenval

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Vimeo, Mars Architects )

ENGINEERINGNET -- Het eerste proefproject met de Water Bench gaat in Mumbai van start. Dit is een stad die vaak te maken heeft met zware regenval tijdens de moesson. De bank gaat nu in tien parken worden geplaatst.

De Water Bench is bedekt met een structuur die lijkt op een gecapitonneerd kussen. De 'knopen' vormen in dit geval echter inhammen die fungeren als een wateropvangsysteem.

Buisjes leiden het water naar het binnenste van de bank, zodat de bovenkant van de bank droog blijft om op te kunnen zitten. In de binnenkant van de bank wordt het water opgeslagen.

Ook is het mogelijk om een extra container te plaatsen onder de bank voor de opslag van nog eens 1.000 liter water. Dit water is te gebruiken om het park te irrigeren in tijden van droogte.

Het in Shanghai gevesigde MARS Architects heeft deze bank in samenwerking met het Amerikaanse BMW Guggenheim Lab ontworpen.


(Lydia Heida)