• 09/12/2013

Tiense Suikerraffinaderij gaat 50 miljoen euro investeren

Tiense: 'Waar we in 2006 al heel wat hervormingen hebben doorgevoerd in ons bedrijf, moeten we ons alweer voorbereiden op een nieuw regelgevend kader'.

Trefwoorden: #economie, #investering, #Koen Geens, #tiense, #tiense suiker, #tiense suikerraffinaderij

Lees verder

nieuws

( Foto: Tiense Suikerraffinaderij )

ENGINEERINGNET.BE - De Tiense Suikerraffinaderij gaat 50 miljoen euro investeren. Dat meldt het bedrijf in een mededeling. De investeringen hebben te maken met gewijzigde marktomstandigheden, aldus de onderneming, en vooral de afschaffing van de suikerquota in 2017.

'Daar waar we in 2006, ten gevolge van de aanpassing van de Gemeenschappelijke Marktordening Suiker door de EU, heel wat hervormingen hebben doorgevoerd in ons bedrijf, moeten we ons alweer voorbereiden op een nieuw regelgevend kader met grote fundamentele veranderingen.

Om welke projecten het precies gaat, wordt niet vrijgegeven, maar 'de drie komende jaren zullen onder meer energiebesparing, de uitbreiding van onze productielijnen en kostenbeheer de rode draad vormen.

In de marge citeert het bedrijf alvast federaal minister van Koen Geens: “Het dichten van de loonkloof met de voornaamste buurlanden is prioriteit. Met het concurrentiepact wordt 1,4 miljard euro extra vrijgemaakt hiertoe en wordt een wettelijk kader geboden voor het verder dichten van de loonkloof.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
De Tiense Suikerraffinaderij verwerkt jaarlijks zo’n 3 miljoen ton suikerbieten tot 550 à 650.000 ton suiker. Het voorbije boekjaar werd een omzet van 771 miljoen euro geboekt. Het bedrijf, dat het levenslicht zag in 1836, verleent rechtstreeks werk aan zo’n 680 mensen.