• 10/12/2013

Schneider Electric kiest voor ultracompacte camera´s van Keyence

Ultracompacte camera´s met een diameter van 17 mm van Keyence, worden toegepast voor de inspectie van vermogensschakelaars bij Schneider Electric.

Trefwoorden: #Keyence, #Mepax, #Schneider Electric, #ultracompacte camera

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- De Merlin Gerin fabriek in Alès gebruikt high-speed inspectiesystemen om puntlassen te inspecteren in een zeer kleine ruimte.

De inspecties worden uitgevoerd op een elektrisch contact in de C60 schakelaars van Schneider Electric. Deze vermogensschakelaars vormen een modulaire oplossing die bescherming biedt aan schakelcircuits in industriële gebouwen en gebouwen in de dienstensector en worden toegepast in meer dan 100 landen.

"Wij controleren de aanwezigheid van een puntlas, en controleren ook op eventuele gebreken. De puntlassen zorgen voor een elektrisch contactoppervlak, en de inspectie garandeert dat de stroom er op de juiste wijze doorheen gaat. Het detectiesysteem moet accuraat zijn, want we zoeken hierbij vooral naar kleine gebreken.

Voorheen was het niet mogelijk om een specifiek verlichtingssysteem te installeren vanwege ruimtegebrek, dus we wisten dat we problemen konden verwachten als gevolg van lichtweerkaatsing. We hebben toen besloten om een 2-megapixel kleurencamera detectiesysteem te gebruiken, met een bepaalde pixeldrempel voor de lasdetectie, om de perfecte kwaliteit van ons proces te kunnen garanderen.

Een 50 mm objectief voor een target wordt daarbij 100 mm achter de lens geplaatst. Hiermee kunnen we fouten detecteren van ongeveer een tiende millimeter," verklaart Alain Antonin van het Manufacturing Engineering Department van Merlin Gerin Alès.

"We hebben meerdere leveranciers van vision systemen geraadpleegd. Uiteindelijk hebben we voor Keyence gekozen om drie redenen: ten eerste, met de CV-5000 hielden we de controle over ons proces.

Het systeem is eenvoudig genoeg om zelf volledig te kunnen herprogrammeren om een detectiesysteem te laten werken, zonder ondersteuning van een integrator of de leverancier.

Ten tweede leverde Keyence een meer betaalbare oplossing, en tenslotte was de meegeleverde miniatuurcamera de enige die in de beschikbare ruimte paste", verklaart Alain Antonin.

Schneider Electric koos voor de ultracompacte camera´s van Keyence. Deze camera's leveren dezelfde prestaties als de andere camera's in de CV-5000 serie. Dankzij hun kleine formaat, kunnen ze worden gemonteerd in kleine ruimtes die normaal gesproken alleen worden gebruikt voor foto-elektrische sensoren.

Het zijn de kleinste modellen op de markt, met een 310.000 pixel 12 mm brede camera en de 2 miljoen pixel 17 mm brede camera die in de Schneider apparatuur is geïnstalleerd. Kortom, de zestien cameramodellen in de CV-5000 serie faciliteren een breed scala van inspectietaken mogelijk.

"De implementatie van het systeem is perfect uitgevoerd door Keyence,» verklaart Alain Antonin. Keyence voerde de haalbaarheidstests uit, valideerde de mogelijkheid van het plaatsen van de camera in de toegewezen ruimte, maakte de eerste aanpassingen en verzorgde interne opleidingen.

De detectiestabiliteit wordt gegarandeerd door de prestaties van het Keyence vision systeem: de modellen in de CV-5000 serie worden bestuurd door een high-speed kleuren beeldverwerkingsysteem en een high-speed RISC (Reduced Instruction Set Computing) processor, gekoppeld met twee DSP's (Digital Signal Processors), speciaal ontworpen voor beeldverwerking.

Over het geheel gebruiken de modellen in de serie vier processors voor parallelle verwerking en de hoogst mogelijke verwerkingssnelheden. Een 2 megapixel detectiesysteem kan aldus gerealiseerd worden, ondanks de hoge productiesnelheden en de vereiste resolutie.


Voor meer informatie:
Keyence Netherlands
+31 (0)40 2066 100
m.schot@keyence.nl - www.keyence.eu

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.