• 16/12/2013

TU Delft en WRU Hanoi starten partnerschap VINWATER

Het nieuwe bedrijf gaat opdrachten voor derden, zoals de Vietnamese overheid, verrichten op het gebied van water.

Trefwoorden: #TU Delft, #VINWATER, #waterbouw, #watermanagement, #WRU Hanoi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia (Nguyễn Thanh Quang )

ENGINEERINGNET.NL -- De TU Delft en de Water Resources University (WRU), gelegen in Hanoi, werken al bijna 15 jaar samen op het gebied van watermanagement en waterbouw.

Vietnam heeft een duizenden kilometers lange kustlijn en een groot deel van de bevolking, de landbouw en de industrie is gevestigd in de delta’s van de Mekong en de Rode Rivier. Daarbij heeft het land te maken met stijging van de zeespiegel, een langer regenseizoen en tal van tropische stormen.

De Vietnamese overheid heeft dan ook veel interesse in de manier waarop Nederland het leven in de delta mogelijk maakt. Samen met Nederlandse ingenieursbureaus adviseert de TU Delft de overheid over betere infrastructuren en werkt met verschillende universiteiten samen aan de opbouw van expertise.

Het net opgerichte VINWATER staat voor: Vietnam Netherlands Centre for Water and Environment. Dit ‘Science and Technology Center’ wordt ook gevestigd in Hanoi. Het centrum gaat toepassingsgericht onderzoek en advies voor de Vietnamese markt verrichten. Het huurt daarvoor Vietnamese onderzoekers van WRU in, die begeleid en geadviseerd worden vanuit Delft.

Daarbij speelt het centrum ook een rol in het uitbouwen van de bestaande relaties tussen WRU en het Nederlandse bedrijfsleven. Voor Nederlandse bedrijven in de waterbouw is het belangrijk dat zij beroep kunnen doen op lokale capaciteit en expertise.


(Lydia Heida) Bến Đục, Perfume Pagoda)