• 17/12/2013

35 miljoen voor verdubbeling chocoladeproductie bij Cargill Moeskroen

Chocoladeproducent Cargill trekt de volgende twee jaar 35 miljoen euro uit om productiecapaciteit van fabriek in Moeskroen te verdubbelen.

Trefwoorden: #cacao, #cargill, #chocolade, #economie, #investering, #moeskroen, #voeding

Lees verder

nieuws

( Foto: Cargill, cacaobonen )

ENGINEERINGNET.BE- De consumptie van chocolade zit wereldwijd in de lift. In die mate zelfs dat Cargill beslist heeft om de productiecapaciteit van zijn cacao en chocolade drastisch te verhogen.

Eén van de beslissingen slaat op de fabriek in Moeskroen: om aan de groeiende vraag naar chocolade vanuit de bakkerij- en zuivelsector en ambachtelijke toepassingen op de Europese markt tegemoet te komen, gaat Cargill 48 miljoen dollar – omgerekend 35 miljoen euro – investeren in een verdubbeling van de productie.

In Moeskroen, waar momenteel 78 mensen werken, wordt zowel vloeibare als vaste chocolade geproduceerd. De grondstoffen zijn afkomstig van Cargills eigen cacaoverwerkende vestigingen in Nederland en in Frankrijk.

De nieuwe productielijn zal naar verwachting operationeel zijn in de zomer van 2014 en de volgende twee jaar leiden tot 40 nieuwe banen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Cargill produceert sinds 1953 in België en heeft er 9 vestigingen: Antwerpen (2), Izegem, Gent, Herent, Vilvoorde, Mechelen, Moeskroen and Villers-le-Bouillet. Daarnaast zijn in ons land ook het Europese hoofdkwartier voor alles wat met voedingsmiddelen te maken heeft, en het R&D-centrum voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika gevestigd. Samen goed voor een tewerkstelling van om en bij 1.000 personen.