• 17/12/2013

Heijmans versterkt marktpositie in smart grids door overname Brinck

Heijmans neemt Brinck uit Zeewolde over en wil zo zijn positie in de markt van slimme gas, elektra-, water- en warmtemeters, of de 'smart grids' versterken.

Trefwoorden: #brinck, #economie, #Heijmans, #metering, #onderhoud, #overname, #slimme bemetering, #smart

Lees verder

Nieuws

( Foto: Brinck Groep )

ENGINEERINGNET.NL – Het bouwbedrijf Heijmans heeft Brinck overgenomen, 'in het kader van de marktontwikkeling naar decentrale energieopwekking en de ontwikkeling van zogenaamde smart grids', stelt de overnemer.

Brinck, waarvan één van de entiteiten opgericht is in 1886, bedient klanten als Vitens en Liander, en telt circa 95 medewerkers. Het wordt voor 100% onderdeel van Heijmans.

Slimme netwerken leveren, transporteren en winnen energie op die momenten dat weersomstandigheden, aanbod en vraag optimaal gematcht zijn. Brinck is precies gespecialiseerd in slimme gas, elektra-, water- en warmtemeters.

Bert van der Els, CEO van Heijmans: "De activiteiten van Brinck sluiten perfect aan op onze ambities. Niet alleen Heijmans Civiel, maar ook Vastgoed en Woningbouw kunnen zo klanten nog meer ontzorgen".

Bovendien: doordat Brinck ook de jaarlijks terugkerende ijking en controle van water- en energie meters verzorgt, kan Heijmans haar dienstenpakket uitbreiden naar asset management.

Financiële details werden niet vrijgegeven.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Slimme meters geven consumenten een compleet beeld in hun verbruik en zo ook inzicht in besparing en verduurzaming van energie. Deze inzichten helpen bovendien in de ontwikkeling van duurzamere woningen en gebiedsontwikkelingen en sluiten zo ook aan op de activiteiten van Vastgoed en Woningbouw.