• 06/01/2014

RS Components bereikt 3 mijlpalen in downloads van gratis ontwerptools

RS Components haalde 500.000 downloads van 3D CAD-modellen, 100.000 downloads van DesignSpark Mechanical binnen twee maanden en 100.000 downloads in de componentenbibliotheek van ModelSource.

Trefwoorden: #3D CAD-modellen, #distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, #gratis ontwerptools, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een aantal belangrijke mijlpalen in aantallen downloads bereikt voor drie van de populaire, gratis online ontwerphulpmiddelen van het bedrijf.

Alle tools zijn toegankelijk via de website van RS en via DesignSpark.com, dé online community voor engineers.

Het hoogste aantal downloads is bereikt met de downloads van 3D CAD-modellen die via de website van RS beschikbaar zijn, met in totaal meer dan 500.000 downloads van 3D CAD-modellen sinds de lancering van het programma in 2010.

Dit aantal vertegenwoordigt een stijging van bijna 50% sinds het begin van het jaar. Deze stijging is grotendeels veroorzaakt door de recente uitgave van DesignSpark Mechanical, de gratis, intuïtieve 3D-modelleertool ontwikkeld door RS in samenwerking met SpaceClaim.

Het 3D-programma van RS biedt nu toegang tot ruim 35.000 3D-modellen van meer dan 60 toonaangevende fabrikanten in alle gebruikelijke 3D CAD-formats.

DesignSpark Mechanical heeft ongeëvenaarde resultaten opgeleverd, met 100.000 downloads binnen de eerste twee maanden vanaf de lancering van de tool in september dit jaar.

De helft van deze downloads werden al geteld nadat de tool slechts twee weken beschikbaar was – statistieken die de grote vraag naar betaalbare, eenvoudige 3D-ontwerpsoftware tonen.

Met een totaal van 100.000 downloads in de eerste twaalf maanden is ook de uitgebreide ModelSource-componentenbibliotheek een groot succes voor RS, waarbij dit nog maar eens de populariteit van gratis, tijd en geld besparende tools bewijst.

“Tijdgebrek is een van de grootste uitdagingen voor engineers, en deze aanzienlijke downloads tonen de toenemende populariteit aan van online tools en hulpmiddelen,” zegt Mark Cundle, Head of Technical Marketing bij RS.

“De vraag naar 3D ontwerp groeit razendsnel en wij horen van engineers over de hele wereld dat zij tot twee dagen tijdswinst kunnen maken in de ontwerpcyclus door middel van onze online modellen. Dit is duidelijk een enorm voordeel voor het bereiken van snellere doorlooptijden en in combinatie met onze nieuwe, gratis DesignSpark Mechanical 3D-ontwerptool, winnen engineers zelfs nog meer tijd in het ontwerpproces.”

De 3D CAD modellen kunnen volledig gratis gedownload worden van de 3D CAD-pagina van het bedrijf, of via de ModelSource componentenbibliotheek op www.designspark.com/modelsource. DesignSpark Mechanical kan gratis gedownload worden van www.designspark.com/mechanical. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.