• 07/01/2014

Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland opgericht

Sinds begin dit jaar zijn VOM, VISEM, STANOD, NGO-SBG en VTO samen verder gegaan onder de naam Vereniging Industrieel Oppervlakte­behandelend Nederland (V-ION).

Trefwoorden: #Koninklijke Metaalunie, #NGO-SBG, #STANOD, #Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland, #VISEM, #VOM, #VTO

Lees verder

Nieuws

( Foto: Koninklijke Metaalunie )

ENGINEERINGNET.NL -- In plaats van aparte verenigingen gaat V-ION werken met sectoren, die elk een eigen interim bestuur krijgen dat samengesteld is uit de besturen van de huidige verenigingen.

Egbert Stremmelaar, vanaf 1 januari jl. directeur van V-ION: “Deze besturen zorgen voor de opzet van het sectorbeleid en verkiezingen om halverwege 2014 een geheel nieuw bestuur aan te kunnen stellen. Vanuit elke sector worden twee bestuursleden afgevaardigd naar het algemene bestuur.”

Daarnaast zal er een aparte vereniging opgezet worden voor het beheer van de kwaliteitslabels. “Deze is via het bestuur gelinkt aan V-ION en ook het secretariaat daarvan zal door V-ION uitgevoerd worden”, licht nieuwe voorzitter Rik van Thiel toe. “Alleen licentiehouders van een kwaliteitslabel kunnen lid worden van deze aparte vereniging.”

De V-ION is gehuisvest bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. Metaalunie zorgt voor secretariële ondersteuning en zal ook fungeren als de backbone voor belangen-behartiging.

“Maar met een contract dat meer mogelijkheden biedt voor een goede belangenbehartiging van onze leden en onze branche. Met dit alles gaan we een nieuw jaar tegemoet vol met nieuwe kansen en uitdagingen”, aldus directeur Stremmelaar.


(Guy Leysen)

Fotobijschrift: het nieuwe samenwerkingscontract tussen V-ION en Metaalunie werd ondertekend door directeur Stremmelaar (links) en voorzitter Van Thiel (midden) namens V-ION en directeur Organisatie Bert Jaarsma (rechts) namens Metaalunie.