• 23/01/2014

Ongeval kost twee onderhoudsmedewerkers van Umicore Olen leven - update

Intussen is er meer nieuws bekend over het tragisch ongeval bij Umicore in Olen. De twee medewerkers die het leven lieten, waren aan het werk aan een opslagtank van de productie.

Trefwoorden: #maintenance, #olen, #onderhoud, #ongeval, #ontploffing, #plant, #productie, #umicore, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Zoals eerder gemeld, deed zich op donderdagochtend 9u50 een tragisch ongeval voor bij Umicore in Olen, waarbij twee medewerkers het leven lieten.

De twee waren naar verluidt las- en onderhoudswerken aan het uitvoeren aan een lege tank voor de opslag van zoutzuur in de kobaltproductie. Op een bepaald moment was er een explosie, en vielen de twee zes meter naar beneden.

Umicore in een mededeling: "We werken momenteel samen met autoriteiten om de oorzaak van het ongeval te bepalen. Het is te vroeg om hier verdere uitspraken over te doen. Op geen enkel moment was er gevaar voor omwonenden of milieu."

Umicore stelt het voorval ten zeerste te betreuren: "Al onze aandacht gaat naar de slachtoffers, familieleden en medewerkers. De familieleden van de slachtoffers werden zo snel mogelijk ingelicht en Umicore biedt hen bijkomende ondersteuning."

Ook voor de Umicore-medewerkers is opvang geregeld om het ongeval te verwerken. De volgende dagen krijgen de medewerkers de kans op steun via slachtofferhulp.

De klap komt bijzonder zwaar aan in de organisatie. Umicore wijst erop dat er de voorbije jaren grote inspanningen zijn geleverd qua veiligheid, zowel op vlak van cultuur, installaties als procedures.

De site van 950 medewerkers kon zelfs een resultaat voorleggen van meer dan 400 dagen zonder ongeval met werkverlet.

Umicore in Olen stelt 950 medewerkers te werk en produceert er hoofdzakelijk producten op basis van nikkel, germanium en kobalt.


(Bert Belmans)