Soudal ambieert groter marktaandeel in Australië

Vlaamse Soudal neemt meerderheidsparticipatie in eigen Australische distributeur Soudis. "23 miljoen inwoners bieden Australië enorme mogelijkheden voor groei in de komende jaren"

Trefwoorden: #lijmen, #mastieken, #PU-schuim, #siliconen, #Soudal, #Soudis

Lees verder

Nieuws

( Foto: Soudal )

ENGINEERINGNET.BE - Het Kempische lijm - en siliconenbedrijf Soudal in Turnhout zet zijn expansie verder. Zo heeft het recentelijk een meerderheidsparticipatie genomen in zijn distributeur voor Australië, Soudis, 'mét optie tot volledige overname'.

Hiermee wordt dit het 44ste filiaal – met als nieuwe naam ‘Soudal PLT’ - wereldwijd. Bij de transactie wordt naar verluidt het voltallige personeelsbestand, sinds januari gehuisvest in gloednieuwe kantoren met magazijn, overgenomen.

Dirk Coorevits, Algemeen directeur van Soudal: “Met een bevolkingsaantal van 23 miljoen inwoners biedt Australië enorme mogelijkheden voor groei in de komende jaren." De Vlamingen realiseren in Oceanië momenteel een zakencijfer van meer dan 10 miljoen Australische dollar.


ACHTERGROND
Soudal staat te boek als de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU-schuim voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Het bedrijf heeft een omzet van ca. 500 miljoen euro, meer dan 1.800 werknemers in 38 landen , 11 productievestigingen op 4 continenten en is nog steeds een 100% Belgische familiebedrijf. Oprichter Vic Swerts staat zelf aan het roer.