• 14/01/2014

Vlaanderen investeert in 2014 fors in rioleringswerken

Op voorstel van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft de Vlaamse Regering ingestemd met een aantal initiatieven om de investeringen voor waterzuivering in 2014 op te voeren.

Trefwoorden: #Aquafin, #riolering, #waterzuivering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia (Annabel )

ENGINEERINGNET.BE - Eind vorig jaar heeft de Vlaams Regering een nieuw investeringsprogramma goedgekeurd voor de gewestelijke waterzuiveringsinfrastructuur.

Een nieuw subsidiekanaal voor de herwaardering van grachten, de bevordering van infiltratie, de herinrichting van een waterloop en het onderhoud van rioleringen levert 10 miljoen euro extra gemeentelijk budget op.

Daarbovenop komt nog eens voor 8,5 miljoen euro uit het competitiviteitspact. Vlaamse gemeenten krijgen daardoor in 2014 voor 138 miljoen euro steun voor de aanleg en onderhoud van rioleringen. Dat is fors meer dan de ongeveer 110 miljoen euro die er in 2013 werden uitgetrokken.

Daarnaast krijgt Aquafin in deze legislatuur niet minder dan 1,25 miljard euro voor een totaal van 810 projecten over 5 jaar. Specifiek voor de gemeenten zit in dit pakket een half miljard EUR aan lokale projecten.

Met deze projecten neemt het bedrijf een groter aandeel van de kosten voor de rioleringsinspanning van de gemeenten op zich en moet dit de gemeenten meer financiële ademruimte geven. (


Saskia Van Hoyweghen) )