• 15/01/2014

Ansys neemt scheikundig softwarebedrijf Reaction Design over

Overname Reaction Design, een hooggespecialiseerd softwareaanbieder uit VS, moet platform scheikundige simulatiesoftware voor brandstofmotoren uitbreiden.

Trefwoorden: #Ansys, #cfd, #economie, #ict, #reaction design

Lees verder

Techniek

( Foto: Ansys )

ENGINEERINGNET – Ansys meldt de overname van Reaction Design afgerond te hebben. Deze kleine, Amerikaanse softwareleverancier telt slechts 25 werknemers, maar is sterk gespecialiseerd in 'chemistry solvers', ofwel scheikundige simulatiesoftware.

Het voornaamste platform van Reaction Design wordt bijvoorbeeld 'algemeen gezien als de standaard voor de modellering en simulatie van gasfasen en oppervlaktechemie', stelt Ansys.

Ansys wil dat platform voor specifiek de simulatie van interne verbrandingsmotoren combineren met zijn eigen simulatiesoftware voor Computational Fluid Dynamics (CFD).

Uit een mededeling: 'Analyse en modellering zijn cruciaal om de effecten van verbrandingssystemen te begrijpen en te voorspellen bij de productontwikkeling voor de sectoren transport, energie en bij de vervaardiging van onderdelen uit metaal of andere materialen'.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Ansys is opgericht in 1970 en heeft momenteel 2.500 mensen in dienst, veel van hen expert op het gebied van engineering, zoals eindige elementenanalyse, vloeistofdynamica, elektronica, elektromagnetisme en ontwerpoptimalisatie.