• 15/01/2014

RTA in zee met Dusseldorp

De stichting RTA werkt vanaf begin dit jaar samen met inzamelaar en recycler Dusseldorp.

Trefwoorden: #Dusseldorp, #FHI, #recyclage, #recycleren, #Stichting RTA, #technologische apparatuur

Lees verder

Nieuws

( Foto: RTA )

ENGINEERINGNET.NL - In december vorig jaar bereikten beiden overeenstemming over een contract om de afgedankte apparatuur van 280 deelnemende technologiebedrijven te laten inzamelen en recyclen.

Dankzij deze samenwerking voldoen de bedrijven van RTA ruimschoots aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid en blijven de kosten beperkt.

Het contract is gesloten op basis van ongeveer 150.000 kilogram technologische apparatuur per jaar die Dusseldorp gaat inzamelen en verwerken tot herbruikbare materialen.

RTA heeft in haar bestaan sinds 2005 iedere drie jaar een offerteronde uitgeschreven om op die wijze te kunnen werken aan een steeds efficiëntere en kosteneffectieve wijze van inzamelen en verwerken. Het gezamenlijk streven in dat kader is om de retourstroom voortdurend te doen groeien en steeds meer opbrengst te realiseren uit hergebruik van restmaterialen.

Voor de lange termijn streeft RTA naar een kostenneutraal systeem voor haar deelnemende bedrijven.

De stichting RTA is in 2005 opgericht toen de WEEE-wetgeving ook voor professionele apparatuur van toepassing werd.

De FHI, federatie van technologiebranches, was de initiatiefnemer, in eerste instantie voor de aangesloten bedrijven. Bedrijven die niet bij een van deze brancheorganisaties zijn aangesloten kunnen tegen bepaalde voorwaarden ook deelnemen in RTA.


(Guy Leysen)

Op de foto: het complete team dat betrokken is bij de totstandkoming van de samenwerking. Staand v.l.n.r. Peter Kruip (Dusseldorp), Edwin Zoontjes (manager RTA), Gerard Kuipers (Dusseldorp), Zittend v.l.n.r. Andreas Meijer (Secretaris RTA), Kees Groeneveld (voorzitter RTA), Mark Holm (Dusseldorp)