• 21/01/2014

Koningin Maxima opent groene innovatiecampus van Lely in Maassluis

Eind januari verricht Koningin Maxima de officiële opening van de 'Lely Innovatiecampus' in Maassluis. De campus is pareltje van duurzaam ontwerp met hoogste BREEAM-score.

Trefwoorden: #agrarisch, #breeam, #campus, #economie, #engineer, #koningin maxima, #landbouw, #lely, #lely campus, #maassluis, #maxima, #melkrobot, #stal, #stalreinigter

Lees verder

Nieuws

( Foto: Lely )

ENGINEERINGNET.NL – De campus in Maassluis is eind 2013 al in gebruik genomen door Lely, een bedrijf dat actief is in de agrarische sector met allerlei producten en diensten, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots.

De nieuwbouw - 'Campus' genoemd - was een logische stap voor ons, stelt de onderneming. 'Enerzijds omwille van de groeiende marktvraag en anderzijds willen we in een duurzamer omgeving ontwikkelen en produceren'.

De infrastructuur bestaat uit een kantoorgebouw en twee productiefaciliteiten. In totaal zijn ongeveer 175 engineers in de gebouwen ondergebracht. De totale bouwsom bedroeg naar verluidt ruim 40 miljoen euro.

In één locatie worden de producten voor het melkveebedrijf geproduceerd, zoals melkrobots, stalproducten en voerapparatuur. Deze activiteiten waren in 2008 naar Rotterdam verhuisd wegens plaatsgebrek, maar zijn nu dus teruggekeerd.

Op de andere locatie vindt de productie van de graslandmachines voor ruwvoederwinning plaats.

De uitvoering van de nieuwbouw was in handen van hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Rotterdam, met ConsortArchitects als architectenbureau dat Lely naar de BREEAM-certificering begeleidde.

BREEAM is een beoordelingsmethode die gebaseerd op duurzaam gebruik van onder andere energie, ecologie, transport, materialen en gezondheid.

Het hele project maakt deel uit van een masterplan om het gebied in de Dijkpolder verder te ontwikkelen, met onder meer een woonwijk en de mogelijkheid voor toeleverende bedrijven om zich op het terrein te vestigen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Lely, opgericht in 1948, is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan meer dan 2.000 mensen.