• 04/02/2014

200 banen op helling bij technische onderhoudsafdeling Fokker

Bedrijf slaagt er niet in dalende omzet uit technisch onderhoud van Fokker-vliegtuigen te compenseren met opdrachten voor andere vliegtuigtypes, 200 van 930 banen op helling.

Trefwoorden: #arbeidsmarkt, #banen, #economie, #fokker, #fokker services, #maintenance, #onderhoud, #vliegtuig

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia, © Arpingstone )

ENGINEERINGNET.NL - Fokker Services, de technische onderhoudsafdeling van Fokker Technologies, kondigt een pakket herstructureringsmaatregelen aan 'om hoofd te bieden aan de veranderende omstandigheden in de onderhouds- en onderdelenmarkt voor zijn vliegtuigen'.

Het management heeft zijn werknemers, ondernemingsraad en vakbonden over de herstructurering ingelicht.

Peter Somers, President van Fokker Services: "De omzet die voorkomt uit het onderhoud van Fokker-vliegtuigen neemt ieder jaar af, en recent in een zodanig tempo dat wij dit niet meer hebben kunnen opvangen met opdrachten voor andere vliegtuigtypen."

Fokker Services zag zijn omzet dalen van 9,9 miljoen in 2012 naar 4 miljoen euro in 2013, zo bleek gisteren uit voorlopige cijfers.

Toch ziet Somers nog kansen 'die er zeker zijn in de wereldwijde markt van vliegtuigonderhoud en de onderdelendistributie, maar dan moeten we ervoor zorgen dat wij een concurrerende en efficiënte organisatie hebben'.

Fokker Services heeft 930 werknemers (FTE's), waarvan ongeveer 730 in Nederland. De voorgenomen reductie met 200 vindt naar verluidt geheel in de Nederlandse organisatie plaats, verspreid over de locaties Hoofddorp, Oude Meer en Woensdrecht.

'Aan gedwongen ontslagen zal niet te ontkomen zijn, hoewel nu nog niet te zeggen is hoeveel dit er zullen zijn'.

Naast een ontslagronde, zet de onderneming ook in op kostenverlagingen en operationele verbeteringen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Fokker Services in een onderdeel van Fokker Technologies. De onderneming biedt geïntegreerde onderhoudsdiensten, logistiek programma’s en onderdelen beschikbaarheidsdiensten aan vliegtuigeigenaren en -operators. Fokker Services opereert vanuit drie vestigingen in Nederland; Woensdrecht, Oude Meer en Hoofddorp en internationaal vanuit vestigingen in Singapore en de Verenigde Staten.