• 04/02/2014

Nederlands Minister Kamp opent ’Shared Facilities’ campus in Helmond

Complex herbergt één van grootste rollenbanken van Europa en testcentrum van Benteler Engineering dat mogelijkheden biedt voor uitvoeren van levensduurtesten en prototypebouw voor automotive.

Trefwoorden: #automotive, #Automotive Campus Shared Facilities, #benteler, #economie, #helmond, #henk kamp, #ontwikkeling, #techniek, #VDL

Lees verder

research

( Foto: Benteler Engineering Services )

ENGINEERINGNET.NL - Samen met Minister Henk Kamp hebben Hubertus Benteler, CEO van Benteler Engineering en directeur Ad Marneffe het complex 'Automotive Campus Shared Facilities' in Helmond geopend.

Blikvanger is een rollenbank waarin busfabrikant VDL deelneemt en die een gewicht heeft van 800 ton en een omtrek van 7 bij 22 meter. Daarmee staat één van de grootste rollenbanken van Europa in Nederland. Vrachtwagens, bussen en trailers tot 30 ton kunnen erop worden getest.

De Shared Facilities is een campus die in het leven geroepen en gefinancierd werd door de bedrijven TASS International, VDL, Benteler Engineering Services en Bouwbedrijf van de Ven. Inclusief de financiële inbreng van de overheid, gaat het in totaal om een project van 18 miljoen euro.

De bedoeling is een impuls te geven aan de Nederlandse automotive-sector en de Brainport-regio. Bedrijven, MKB, kennisinstituten en onderwijsinstellingen kunnen gebruik van de voorzieningen, en de testcenters en onderzoeksruimtes delen, 'sharen'.

Behalve de rollenbank zijn er nog drie andere fonkelnieuwe testcenters. Een van de faciliteiten, die wereldwijd OEMS aantrekt zoals BMW, Volkswagen, Audi, Honda en Ford, is het testcenter van Benteler Engineering Services.

Hier worden producten en systemen getest op levensduur, maar het center brengt ook engineering en protobouw onder één dak.

De andere twee centers zijn gericht op elektrisch rijden en slimme mobiliteit en worden geëxploiteerd door TASS International (TNO).


(Bert Belmans)

CITAAT
Minister Henk Kamp tijdens de opening: “Deze Campus is een schoolvoorbeeld van wat er mogelijk is als bedrijven, kennisinstellingen en overheden nauw samenwerken. U zorgt voor banen, groei en welvaart."