• 06/02/2014

Bij Tata Steel verdwijnen opnieuw circa 200 banen

Het in IJmuiden gevestigde staalconcern gaat de derde grote reorganisatie in korte tijd doorvoeren.

Trefwoorden: #job, #ontslag, #tata, #tata steel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tata Steel, Franse fabriek voor spoorrails in Hayange )

ENGINEERINGNET.NL - De afgelopen jaren zijn al honderden banen bij Tata Steel verdwenen. In 2011 ging het bij een reorganisatie om 800 banen.

De 'Beter Werken'-reorganisatie die vorig jaar werd uitgevoerd, kostte aan 1.000 werknemers hun baan. Er werken nu nog zo'n 9.000 mensen bij de staalfabriek.

Bij de komende reorganisatie kan het gaan om gedwongen ontslagen, aldus de centrale ondernemingsraad van het bedrijf. De directie van Tata Steel heeft de raad geïnformeerd over het voornemen om de kosten van ondersteunende functies met 20% te verlagen.

Het gaat hierbij vooral om het terugbrengen van de personeelskosten bij de afdelingen personeelszaken, informatiesystemen (GIS), inkoop, research en technologie, communicatie en de afdeling strategie.

De ondernemingsraad is van mening dat de directie zich te weinig tegen het Indiase moederbedrijf verzet. Tata Steel heeft door de aankoop van de staalfabriek in IJmuiden schulden gemaakt en wil daarom bezuinigingen.

Een woordvoerder van Tata Steel stelt echter dat de reorganisatie nodig is vanwege de lastige tijden in de Europese staalindustrie. Ook deze sector heeft de maken met hoge prijzen voor grondstof en energie.


(Lydia Heida)