• 07/02/2014

TMS verwerft opdracht voor pipingproject bij Henkel Brussel

TMS is volop bezig met uitvoering pipingproject op productiesite voor kleefstoffen van Henkel in Brussel. Volgens planning zal in april 2014 opgeleverd worden.

Trefwoorden: #henkel, #kleefstoffen, #onderhoud, #productie, #techniek, #tms, #tms industriel, #troost pernis

Lees verder

nieuws

( Foto: TMS )

ENGINEERINGNET - TMS Industrial Services meldt vorig jaar een nieuw project bij Henkel binnengehaald te hebben. Henkel is een wereldwijd producent van was -en reinigingsmiddelen, schoonheidproducten en kleefstoffen.

In Brussel heeft Henkel een productiesite voor kleefstoffen en het is daar waar TMS het pipingproject uitvoert.

Het project bestaat uit drie delen: het maken van 'tie-ins'(aftakkingen voorzien op bestaande leidingen tijdens de shutdown); het verwijderen van de bestaande ketel en het plaatsen en aansluiten van de nieuwe reactor; en het prefabriceren en monteren van het leidingwerk, plus de constructie en montage van staalwerk.

Het project is gestart tussen kerst en oud en nieuw van vorig jaar en zal volgens de planning in april 2014 afgerond zijn.

TMS: 'Het project zal strikt volgens de veiligheidsregels en speciaal opgelegde eisen worden uitgevoerd daar het een explosiegevaarlijke zone is'.

De contractwaarde werd niet bekendgemaakt.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
TMS Industrial Services vindt zijn oorsprong in de Nederlandse Troost Pernis Groep, die in al die jaren een oersterke naam had opgebouwd. In maart 2008 kwam er een management buy-out, waardoor TMS Industrial Services in november 2008 een feit werd. De groep telt vandaag zowat 1.000 medewerkers en telt ze zeven vestigingen in Nederland en België.