• 13/02/2014

Google gaat Foxconn helpen om robots versneld in te voeren

Google legt zich (ook) toe op verbeteren van industrierobots in productieomgevingen, wil versneld robots in Foxconns fabrieken installeren.

Trefwoorden: #apple, #foxcon, #google, #productie, #robot, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: YouTube / Schaft Inc. )

ENGINEERINGNET.BE - Andy Rubin, het voormalige hoofd van de Android-afdeling en huidige chef van de robotdivisie bij Google, werkt nauw samen met Terry Gou, de topman van het Taiwanese Foxconn, aan Google visie op robots. Dat meldt The Wall Street Journal.

De samenwerking is niet alleen bedoeld voor Google. In ruil gaat Google dan Foxconn, bekend van de fabricage van iPhones en iPads, helpen om sneller robots in te zetten in zijn fabrieken. Gou zou bijzonder gecharmeerd geweest zijn door enkele demonstraties van Rubin daarvan tijdens een recente vergadering in Taipei.

Foxconn is een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld. Het maakt producten van onder meer Apple, Microsoft, Nintendo en talloze andere grote namen. Het bedrijf kwam de laatste jaren geregeld in het nieuws vanwege de slechte arbeidsomstandigheden.

Google van zijn kant is nog maar vrij recent in robotica geïnteresseerd geraakt. Het bedrijf heeft daarvoor dit jaar en vorig jaar al wel een hele reeks overnames gedaan, waaronder die van Schaft Inc (foto). Het is Rubin die dat initiatief onder zijn hoede heeft.

Op dit moment lijkt Google zich – wat de industriële versies betreft - te beperken tot het verbeteren van robots in productieomgevingen en fabrieken. Gezien de notoriteit van Foxconn op dit gebied, is het dus niet zo verwonderlijk dat de twee samenwerken.

Volgens de bronnen van de Wall Street Journal gaat de samenwerking inderdaad over het versneld inzetten van robots voor beide bedrijven.

Google wil niet op de berichtgeving reageren.


(bron: ZDNet Benelux, Frederic Petitjean)

FOTO
Humanoïde robot waarmee Schaft Inc deelnam aan de fameuze Darpa Competition. Schaft werd in 2013 overgenomen door Google. Bij Foxconn gaat het om een ander type robot, een industrieversie.