• 14/02/2014

KLM-dochter opent recycling faciliteit

Het Engelse bedrijf KLM UK Engineering biedt sinds kort het ontmantelen en recyclen van vliegtuigen aan als nieuwe dienstverlening.

Trefwoorden: #AFI KLM E&M netwerk, #KLM UK Engineering, #ontmanteling en recycling van vliegtuigen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Het in Norwich gevestigde bedrijf, dat behoort tot het AFI KLM E&M netwerk, hield in december een openingsceremonie. Dit omvatte onder meer het uit elkaar halen van de vleugel van een BAe 146 Avro RJ.

Tot nu toe is dit het enige bedrijf in Engeland dat voor de ontmanteling en recycling van vliegtuigen kan zorgdragen, en één van de weinigen in Europa. KLM UK Engineering is in staat om een heel aantal vliegtuigen te verwerken, zoals de Boeing 737s, Airbus A320s, Fokker50/70/100s en bovengenoemd type.

De Engelse dochteronderneming van KLM verzorgt ook onderhoud en reparaties van vliegtuigen. Meestal worden de vliegtuigen na 20 jaar of 18 miljoen luchtmijlen uit de dienst gehaald.

Onderdelen van vliegtuigen worden na ontmanteling geschikt gemaakt voor hergebruik of verkoop. Brandstof en andere stoffen die mogelijk vervuilend kunnen zijn, worden voor ontmanteling afgetapt en veilig verwerkt.

De uitbreiding zorgt voor tien nieuwe banen voor ingenieurs. KLM UK Engineering verwacht dit jaar 12 vliegtuigen te verwerken in de nieuwe faciliteit. Het bedrijf hoopt dat dit aantal volgend jaar verdubbeld zal zijn.


(Lydia Heida)