• 04/03/2014

Al zeker negen Belgische bedrijven zullen scoren op WK Voetbal in Brazilië

Al zeker negen Belgische bedrijven zijn betrokken bij de organisatie van het WK Voetbal in Brazilië. Dat meldt Agoria. “Belgische bedrijven worden vaste waarden op mondiale sporttornooien”

Trefwoorden: #agoria, #boic, #demuynck, #desso, #EVS, #maracana, #philips, #rode duivels, #technologie, #wk voetbal

Lees verder

Techniek

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Over zowat 100 dagen trappen de nationale elftallen van Brazilië en Kroatië in Sao Paolo het WK Voetbal op gang.

De hoop op sportief succes van de Rode Duivels is groot, maar België heeft ook economisch baat bij het WK, laat de techfederatie Agoria weten: 'Er zijn al zeker negen Belgische bedrijven betrokken bij de organisatie'.

“Onze bedrijven worden stilaan vaste waarden op grote sporttornooien,” zegt Peter Demuynck van de SportsTechnology Club. "Misschien komen er zelfs nog één of twee bedrijven bij. Er dingen nog enkele bedrijven mee naar contracten in de catering- en eventsfeer, tenders die in de laatste fase worden vastgelegd."

“De formule waarbij de bedrijven gezamenlijk naar de organisatoren trekken, eerder dan elk apart hun dossier te verdedigen, draagt bij tot dit succes,” aldus nog Demuynck.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Via de Sports Technology Club zijn de volgende bedrijven betrokken bij de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië:

Barco: veiligheidsinstallatie (4 x 2 LCD wall) in het Maracana stadion van Rio de Janeiro.

Bekaert: volledige veiligheidsomheining (met inbegrip van installatiediensten, posten en ingangen) in 6 grote stadions.

Desso: legt het Desso GrassMAster hybride natuurgrasveld in het stadion van de Corinthians in Sao Paolo.

EVS: uitrusting voor de live en near-live productie-infrastructuur van het event met inbegrip van de video production servers, live replays, slow-motion en on-the-fly editing oplossingen, centraal media-archief en geavanceerd content management.

Newtec: TV Globo, de grootste Braziliaanse omroep, heeft de M6100 Broadcast Satellite Modulator van Newtec gekozen om zijn reportagewagens voor sport- en nieuwsverslaggeving te upgraden en tijdens de wereldbeker optimale satellietverbindingen te kunnen garanderen.

Outside Broadcast: is een van de vier technical suppliers die door de FIFA en haar productiebedrijf HBS werden gekozen om de uitzendingen van het WK Voetbal te hosten. OB heeft vorig jaar met succes meegewerkt aan de uitzendingen van de Confederations Cup in Brazilië en zal zijn uitrusting en medewerkers ter beschikking stellen in 3 van de 12 speelsteden. Een team van ongeveer 80 medewerkers van OB die een 70-tal HD-camera’s bedienen zullen tussen de 3 speelsteden pendelen om er de wedstrijden te capteren die in de hele wereld zullen worden uitgezonden

Philips Belgium: verzorgt de verlichting in de stadions in de volgende 9 steden waar wedstrijden van het WK 2014 worden gespeeld.

Schréder: verlichting van de Mineirao Arena, die naast een grote arena ook een monument van Belo Horizonte City is; buitenverlichting van het Maracana stadion Rio de Janeiro; verlichting van een aantal monumenten in de omgeving van het ‘Estadio Nacional de Brasilia’, dat een multi-purpose complex van 1,6 miljoen m² is.

Skylane Optics: zal 4 stadions uitrusten met telecommunicatie-uitrusting die elektrische signalen in optische omzet. Daardoor kunnen beelden veel sneller en bedrijfszekerder in de hele wereld via optische vezel worden verstuurd.