• 10/03/2014

Nieuwe non-profit stichting van Autodesk start met 7,5 miljoen dollar

Leverancier van ontwerpsoftware wil in eerste jaar 500 non-profitorganisaties helpen om knelpunten in gezondheidszorg, onderwijs, watervoorziening en duurzame energie aan te pakken.

Trefwoorden: #autocad, #clean tech, #derde wereld, #economie, #engineering, #foundation, #mass, #non-profit, #ontwerp, #techniek

Lees verder

Techniek

( Foto: DHV )

ENGINEERINGNET - Autodesk, ontwikkelaar van onder meer Autocad, heeft een eigen, wereldwijd opererende stichting opgericht. Via de 'foundation' wil de leverancier zijn ontwerpsoftware inschakelen om in de derde wereld knelpunten in onder andere gezondheidszorg, onderwijs, watervoorziening, clean tech en duurzame energie aan te pakken.

Hiervoor wil Autodesk software, trainingen en financiële steun ter beschikking stellen van de meest invloedrijke non-profit organisaties. In de praktijk vertaalt zich dat naar twee gratis licenties die elke uitverkoren non-profitorganisatie voor bepaalde ontwerpsuites ontvangt.

Lynelle Cameron, CEO van de Autodesk Foundation: "Wij geloven dat veel van de uitdagingen van onze tijd aangepakt kunnen worden met innovatieve ontwerpen." De Foundation is naar eigen zeggen de eerste stichting die uitsluitend gericht is op ‘design for impact’.

Enkele van de begunstigden van het eerste uur zijn al bekend. Zo is er de MASS Design Group, een organisatie die actief is op platteland van Malawi, waar het onderkomens bouwt voor aanstaande moeders die wachten op ziekenhuiszorg.

Verder ontvangt D-Rev een financiering voor de zogeheten ReMotion Knee, een eenvoudige en betaalbare gewrichtsprothese voor mensen in de derde wereld; The Rural Studio, dat studenten uitdaagt om energie-efficiënte woningen te ontwerpen die voor 20.000 dollar gebouwd kunnen worden, en KickStart International, een organisatie die eenvoudige tools voor landbouwirrigatie ontwerpt.


(Bert Belmans)