• 18/03/2014

Winnaars vierde editie Vlaamse Technologie Olympiade bekend

Paul Van Hemeldonck is Vlaanderens grootste technologietalent en Isa Sebrechts is Young Technolady.

Trefwoorden: #Agoria, #jongeren, #techniek, #technolgietalent, #Vlaamse Technologie Olympiade, #Young Technolady

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Paul Van Hemeldonck (18) van het Sint-Jozefscollege in Herentals mag zich gedurende één jaar het grootste technologietalent in Vlaanderen noemen.

Hij won de finale van de vierde editie van de Vlaamse Technologie Olympiade. Paul was de beste in deze technologietoets met vier engineeringopdrachten en kreeg uit handen van onderwijsminister Pascal Smet en Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen, de hoofdprijs ter waarde van 1125 euro.

Isa Sebrechts van het Don Boscocollege uit Zwijnaarde mag zich dan weer ‘Young Technolady’ noemen. Zij eindigde als eerste meisje op dit groot technologie-examen en mag als beloning naast een prijs ter waarde van 1050 euro binnenkort een namiddag lang meedraaien met Saskia Kinds, vice-president van technologiebedrijf USG Professional.

Darryl Jansen van het WICO uit Overpelt eindigde op de tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Dennis Maes van het K.A. uit Sint-Niklaas.

Bij de meisjes eindigden Fien Seys van het Annuntiata-Instituut in Veurne op de tweede plaats en Birthe Van den Berg van het Stedelijke Humaniora in Dilsen-Stokkem op de derde plaats.

Dat jongeren wel degelijk belangstelling hebben voor wetenschap en technologie bewijst overigens het grote aantal inschrijvingen voor de Vlaamse Technologie Olympiade. Er namen in twee rondes liefst 1458 jongeren deel.

42 jongens en 6 meisjes haalden de finale. De scholen uit de provincies West- Oost-Vlaanderen mochten de meeste finalisten afvaardigen. Alle deelnemers aan de finale kregen een leuke prijs uit een totale prijzenpot ter waarde van 10.800 euro.


(Guy Leysen)

ACHTERGROND
De organisatie van de Vlaamse Technologie Olympiade is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, Bekaert, Electrabel GDF Suez, de Spoorwegen, Umicore en geniet de steun van de regionale RTC-centra, USG engineering en de KU Leuven, UGent, UHasselt, associatie Gent, AP, KDG, KHLim, HUB-KAHO, PXL, Thomas MORE en VIVES en de Vlaamse overheid. De Vlaamse Technologie Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken en de belangstelling voor technologie bij jongeren uit het secundair onderwijs aanwakkeren.