• 18/03/2014

Umicore opent Chinese katalysatorenfabriek

Materialengroep opent vandaag in China nieuwe fabriek voor productie van katalysatoren die in zware dieselvoertuigen zoals vrachtwagens en bussen worden gebruikt (HDD-katalysatoren).

Trefwoorden: #china, #economie, #emissienorm, #katalysator, #nox, #scr, #suzhou, #umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De katalysatoren die daar worden geproduceerd, zullen de Chinese fabrikanten van vrachtwagens en motoren in staat stellen om te voldoen aan de nieuwe China IV-emissienormen die sinds juli 2013 van kracht zijn.

Ze zijn ook van essentieel belang om de strengere wetgeving na te leven die in een aantal grote Chinese steden nu al van toepassing is.

De fabriek produceert SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction) voor NOx-nabehandeling en bevindt zich dicht bij Umicore’s bestaande fabriek voor autokatalysatoren en het technologieontwikkelingscentrum in het industriepark van Suzhou. Het stelt 40 mensen tewerk.

Het Belgische bedrijf produceert sinds 2005 katalysatoren in China en heeft met deze technologie naar eigen zeggen 'al ongeveer 20 miljoen ton schadelijke vervuilende stoffen uit de lucht gehaald'.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
De Chinese vrachtwagenmarkt is de grootste ter wereld op het vlak van aantal voertuigen: er worden jaarlijks meer dan 2 miljoen vrachtwagens geproduceerd. Umicore heeft een aantal contracten voor platformen voor HDD-motoren afgesloten die aan de nieuwe normen voldoen.