• 24/03/2014

Europees inzamelsysteem van PVC-dakmembranen Roofcollect

60 Vlaamse bouwondernemingen maken opnieuw kennis met het Europese Roofcollect inzamel- en reclyclagesysteem voor PVC-dakmembranen in de bouw.

Trefwoorden: #afval, #BEVAD, #dakmembranen, #ecologie, #federplast, #inzamel, #membraan, #milieu, #pvc, #recyclage, #roofcollect

Lees verder

Nieuws

( Foto: Federplast )

ENGINEERINGNET.BE - In de lokalen van de Confederatie Bouw Waasland maakte een zestigtal aannemers van dichtingswerken vorige week opnieuw kennis met Roofcollect, het Europese systeem dat de inzameling en recyclage van PVC-snijafval en -membranen organiseert.

Op initiatief van BEVAD, de Belgische Vereniging van Aannemers van Dichtingswerken, werd een informatiedag gehouden over de veiligheid en de recyclage.

Het Europese initiatief dateert van 2011, waarbij bepaalde Belgische ondernemingen hun snijafval van membranen en gebruikte membranen reeds afzonderlijk inzamelden.

'Het systeem is eenvoudig en zijn kostprijs is betaalbaar', stelt de kunststoffederatie Federplast: 'Het vereist enige discipline om het afval op de werf correct te scheiden… precies zoals het sorteren van afval bij particulieren'.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Federplast.be vzw vertegenwoordigt de bedrijven die kunststof- en rubberartikelen produceren en lid zijn van Agoria, de federatie van de technologische industrie, en van essenscia, de federatie van de chemische industrie en life sciences. De sector bestaat hoofdzakelijk uit KMO’s. Samen met de producenten van de grondstoffen vertegenwoordigt de kunststof- en rubberindustrie binnen Agoria, essenscia en Federplast.be meer dan 300 bedrijven, 32.000 werknemers en een zakencijfer van 14 miljard euro.