• 24/03/2014

Nederlandse Text to Change groeit uit tot internationale marktleider

Hun sms-service 'Healthy Pregnancy, Healthy Baby' verwelkomde onlangs de 300.000e gebruiker, wat het tot de grootste gezondheidscampagne per mobiel ooit maakt.

Trefwoorden: #Amref, #Cordaid, #Hivos, #mobiele telefoon services, #Text to Change, #Unicef, #Verenigde Naties, #Warchild, #Wereld Natuur Fonds

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube - Text to Change )

ENGINEERINGNET.NL - Het zes jaar geleden opgerichte Text to Change (TTC) zorgt ervoor dat hulporganisaties informatie kunnen verspreiden in ontwikkelingslanden.

Het bedrijf werkt daarvoor samen met tal van organisaties, zoals de Verenigde Naties, Unicef, Amref, Cordaid, Hivos, Warchild en het Wereld Natuur Fonds.

TTC ontwikkelt voor deze organisaties op maat gemaakte mobiele telefoon services, om informatie te versturen en te ontvangen. Hierdoor krijgen inmiddels vele mensen ter wereld gratis belangrijke informatie.

In Afrika en Zuid-Amerika vormt de mobiele telefoon de belangrijkste verbinding met het internet en om te communiceren. TTC bedrijf is nu actief in 16 landen op vier continenten.

Voor de sms-campagne Healthy Pregnancy, Healthy Baby krijgen zwangere vrouwen in Tanzania informatie over hun zwangerschap om zo baby- en moedersterfte terug te dringen. Er zijn al ruim 21 miljoen gratis smsjes verstuurd. Onlangs kon de 300.000e moeder in spe worden verwelkomd.

Vrouwen geven op hun beurt door in welke fase van hun zwangerschap ze zitten. Dit maakt het mogelijk om op het juiste moment tips voor hun gezondheid en het bezoeken van een kliniek te sturen.

TTC neemt deel aan 45 projecten, waarvan de fondsenwerving voor sommige campagnes nog in gang is. Andere campagnes zijn bijvoorbeeld gericht op het geven van informatie waar schoon drinkwater valt te krijgen in Oeganda. Ook kunnen gebruikers doorgeven of waterpompen wel of niet werken, zodat problemen zijn aan te pakken.

Onlangs werd TTC genomineerd voor de GSMA-awards, de belangrijkste prijs ter wereld voor nieuwe, innovatie telecommunicatie projecten.

Mede-oprichter Hajo van Beijma is door het Wereld Economisch Forum half maart uitgeroepen tot 'Young Global Leader 2014' vanwege zijn inzet en prestaties op het gebied van mobiele telefonie en sociale verandering.


(Lydia Heida)