• 24/03/2014

Armlastige TV-bouwer Loewe vindt dan toch overnemer

Investeerdersgroep Stargate Capital neemt voor onbekend bedrag volledige bedrijf over, inclusief productie. "Er was de afgelopen weken weken veel onrust", aldus CEO Matthias Harsch.

Trefwoorden: #audio, #blu-ray, #ict, #loewe, #media, #multi room, #overname, #Stargate, #Stargate Capital, #televisie

Lees verder

Techniek

( Foto: Loewe )

ENGINEERINGNET - TV-fabrikant Loewe heeft dan toch een overnemer gevonden, nadat het vorig jaar het faillissement had aangevraagd. Vandaag ondertekende het bedrijf met de in München gevestigde investeerdersgroep Stargate Capital de notariële akte voor de verkoop van zowel Loewe AG als Loewe Opta GmbH.

Stargate neemt naar verluidt de volledige bedrijfsactiviteit over, inclusief productie in het Duitse Kronach. Ook de internationale filialen worden mee overgenomen. "Loewe kan dus weer uitkijken naar een positieve toekomst", stelt het bedrijf in een persbericht.

“Na de onrust van de afgelopen weken zijn wij enorm blij dat we deze sterke partner hebben gevonden”, benadrukt CEO Matthias Harsch. “Met Stargate hebben we een investeerder gevonden die kijkt naar de lange termijn. We kunnen nu eindelijk doorstarten.”

Volgens CFO Rolf Rickmeyer wil Stargate 'de volgende jaren tientallen miljoenen investeren'.

Naar verluidt neemt de investeringsgroep 430 van de 525 werknemers over, en 'de 95 werknemers die niet worden overgenomen, zijn voornamelijk actief in het departement productie'.

“Ik betreur dat niet alle banen gered kunnen worden", aldus Rickmeyer. “Maar dankzij de overname worden meer jobs gered dan in gelijk welk business plan van de andere potentiële overnemers”.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Het beursgenoteerde Loewe werd in 1923 in Berlijn opgericht en produceert en verkoopt televisies, blu-ray-spelers, audioproducten en multi-room-oplossingen.