• 25/03/2014

Nike wint FIT Investment of the Year Award

Nike heeft de Investment of the Year Award gewonnen tijdens de tweede Foreign Investment Trophy, een initiatief van Flanders Investment & Trade (FIT).

Trefwoorden: #Europese Logistieke Campus, #FIT, #Flanders Investment & Trade, #Foreign Investment Trophy, #Nike

Lees verder

nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, overhandigde de prijs op 24 maart tijdens de Foreign Investment Trophy in Brussel.

De jury, de personen die online voor hun favoriet stemden en de 300 aanwezigen verkozen de uitbreiding van Nike’s Europese Logistieke Campus (ELC) in Laakdal - goed voor enkele honderden nieuwe jobs - tot de meest inspirerende investering in Vlaanderen van het afgelopen jaar.

Met de Foreign Investment Trophy wil FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, buitenlandse investeerders bekronen die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken.

Naast Nike waren ook de Franse bedrijven Total en Air Liquide en het Duitse Lidl genomineerd voor de award. Vlaams-Minister President Kris Peeters benadrukte in een korte speech het belang van buitenlandse investeringen voor Vlaanderen.

Het investeringsproject van Nike bestaat uit de aankoop van een bedrijfsterrein van 23 ha in Ham voor de bouw van een vijfde distributiecentrum voor sportschoenen. Dat levert Nike een capaciteitsuitbreiding van 35% op en zorgt voor enkele honderden nieuwe jobs, van universitairen over technici tot mensen zonder specifieke vooropleiding.

Tegen 2016 zal de site operationeel zijn. Vanaf dan worden alle logistieke activiteiten tussen 200 fabrieken en meer dan 100.000 leveringsadressen van hieruit gecoördineerd. De uitbreiding ondersteunt de groeiplannen van Nike in Europa en stelt de Amerikaanse sportartikelenfabrikant in staat om zijn bevoorradingsketen nog sneller en flexibeler te maken.


(Guy Leysen)

ACHTERGROND
Flanders Investment & Trade (FIT) promoot Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en ondersteunt Vlaamse bedrijven bij het internationaal ondernemen. Zij kunnen volop gebruikmaken van de expertise van FIT en van haar nationale en internationale netwerk.