• 25/03/2014

Rexroth Pneumatics begint helemaal opnieuw als Aventics

Voormalige pneumatiekafdeling van Bosch-groep wil troef van kleinschaligheid uitspelen. "Dit is de grootste wijziging die laatste decennia op de pneumatiekmarkt heeft plaatsgevonden"

Trefwoorden: #aandrijf, #Alexander Lawrence, #aventics, #bosch, #bosch rexroth, #pneumatiek, #rexroth, #technie, #triton

Lees verder

nieuws

( Foto: Aventics, Alexander Lawrence )

ENGINEERINGNET - In september van vorig jaar slaagde Bosch erin zijn Rexroth-pneumatiekafdeling te verkopen aan de Duits-Scandinavische investeringsgroep Triton. Op dat ogenblik stond de afdeling al meer dan anderhalf jaar in de etalage.

Wat precies de intenties van Triton waren, was destijds onduidelijk. De overnemer meldde enkel 'gerichte investeringen' te zullen doen om Rexroth Pneumatics als zelfstandige onderneming te laten opereren.

De plannen van Triton worden nu (een beetje) duidelijker: het bedrijf moet af van zijn oude naam, en zal voortaan als Aventics door het leven gaan. Bovendien komen er ook nieuwe waarden plus een andere bedrijfsstructuur én moet het bedrijf nieuwe marktsegmenten opzoeken, met name de zware industrie en medische technologie.

"Dit is de grootste wijziging die de laatste decennia op de pneumatiekmarkt heeft plaatsgevonden", claimt het bedrijf met de nieuwe naam in een persmededeling. "Voor het eerst vestigt een concurrent zich helemaal opnieuw."

Dr. Alexander Lawrence, een van de drie bestuursleden, ziet vooral voordelen in de kleinere schaalgrootte vergeleken met het vroegere Bosch Rexroth: " We verbinden het beste van twee werelden: in Aventics komen de lange traditie en de deskundigheid van onze werknemers samen met de flexibiliteit van een middelgroot bedrijf. De voordelen zijn bijvoorbeeld snellere reactie- en levertijden."


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Aventics bouwt pneumatische componenten en systemen en biedt speciale aandrijf- en besturingssystemen voor schepen, voor industriële voertuigen en voor tandkettingen in productieprocessen. Wereldwijd zijn er ongeveer 2.100 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Laatzen nabij Hannover. Het bedrijf heeft productie-units in Laatzen (Duitsland), Gronau/Leine (Duitsland), Bonneville (Frankrijk), Eger (Hongarije), Lexington (USA) en Changzhou (China). Voor Nederland is het verkoopskantoor gevestigd in Boxtel, voor België in Brussel.