• 25/03/2014

Egemin Automation boekt 2,4 miljoen euro winst

Dit is Belgisch. Engineeringbedrijf Egemin Automation zag in 2013 nettowinst met niet minder dan 33% stijgen. CEO Vercammen: "We plannen dit jaar opnieuw vijftig nieuwe aanwervingen"

Trefwoorden: #economie, #egemin, #egemin automation, #engineering, #financieel, #integrator, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Egemin Automation, Jan Vercammen )

ENGINEERINGNET – Egemin Automation, een Vlaams integrator van automatiseringsprojecten in logistiek en productie, heeft een uitstekend boekjaar achter de rug.

Het bedrijf boekte een nettowinst van 2,4 miljoen euro in 2013, een stijging van 33% ten opzichte van 2012. Er werd voor 116 miljoen euro bestellingen genoteerd, wat zes miljoen meer is dan het vooropgestelde budget en een stijging betekent van bijna tien procent tegenover 2012.

“In 2010 lanceerden we ons nieuw strategisch plan waarvan de implementatie momenteel op volle toeren draait. En dat werpt zijn vruchten af”, aldus CEO Jan Vercammen.

“Daarnaast hebben we onze interne processen verder geoptimaliseerd en werken we sterk op KPI’s, zowel op het vlak van verkoops- als operationele processen."

In 2014 mikt Egemin op een order intake van 125 miljoen euro, een stijging van bijna 8%. Voor deze groei kijkt het bedrijf naar verluidt vooral naar de export, met name naar de verkoopskantoren in de landen waar er een eigen vestiging is.

Om de stevige groei te ondersteunen, heeft de firma vorig jaar een vijftigtal nieuwe werknemers ingelijfd, gespreid over de verschillende vestigingen in Europa, Noord-Amerika, en Azië.

Dat bracht het totaal in 2013 op 650 personeelsleden. “Tegen eind 2014 verwachten we dat de teller voor de volledige groep op 700 staat", aldus Vercammen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven en openbare infrastructuur verbeteren. Het bedrijf werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in het Belgische Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.