• 26/03/2014

Investeringsconsortium Electrawinds bereikt bindend akkoord met Tecteo

Het investeringsconsortium van Electrawinds, bestaande uit Gimv-XL, DG Infra+ en PMV, draagt haar schuldvorderingen over met het oog op snelle oplossing voor Electrawinds.

Trefwoorden: #electrawinds, #gimv, #tecteo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Electrawinds )

ENGINEERINGNET.BE - De afgelopen maanden hebben de leden van het investeringsconsortium, bestaande uit Gimv-XL, DG Infra+ en PMV, intensief gewerkt aan een oplossing voor Electrawinds.

Dinsdag meldt Gimv dat het een bindend akkoord heeft bereikt met de Waalse intercommunale Tecteo waarbij zij haar schuldvorderingen op Electrawinds zou overdragen aan de Tecteo groep. “Met dit scenario willen we de maximale continuïteit voor het bedrijf en haar werknemers te garanderen en de best mogelijke uitkomst bieden voor de betrokken partijen," zo klinkt het.

Dit akkoord was voorwaardelijk aan een verlenging van de zogenaamde WCO2-procedure, waarin bescherming wordt verleend tegen schuldeisers. Electrawinds heeft aan de Rechtbank van Koophandel uitstel gevraagd om dit gewijzigde plan te kunnen finaliseren en op basis hiervan haar herstructureringsplan te herwerken.

De Rechtbank in Oostende besliste om dit uitstel toe te kennen, waardoor de overdracht van de schuldvorderingen van het consortium effectief wordt.

Over de financiële details werd niet gecommuniceerd en dus ook over het verlies van het consortium is niets bekend.


(Saskia Van Hoyweghen)