Productie BASF’s acrylaat modifiers naar Kaneka Oevel

Productie van BASF's acrylaat modifiers verhuist naar - onder meer - vestiging van Japanse Kaneka in Oevel. In 2011 namen Japanners al de gelijkaardige activiteiten van Enonik over.

Trefwoorden: #basf, #chemie, #economie, #kaneka, #modifier, #plant

Lees verder

Nieuws

( Foto: Kaneka Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Op 4 december 2013 ondertekenden Kaneka Belgium en BASF een overeenkomst waarbij deze laatste zijn 'Impact Modifiers' en 'Processing Aids' verkocht aan het Japanse bedrijf.

Het gaat om producten met als doel de slagvastheid en de verwerking van pvc en technische kunststoffen verbeterd worden.

De Duitse mededingingsinstantie Bundeskartellamt heeft nu zijn zegen gegeven, zo melden beide ondernemingen.

Vanaf de definitieve overname – op 31 maart 2014 - zullen Kaneka’s acrylaat modifiers in zijn vestiging in het Belgische Oevel geproduceerd worden, en/of door zijn dochteronderneming Kaneka Modifiers Deutschland in Wesseling, aldus Kaneka.

Kaneka produceert dit type additieven al zowat 40 jaar, maar is zich momenteel volop aan het versterken in het marktsegment van de polymeeradditieven en -verbeteraars: het nam in 2011 al de gelijkaardige activiteiten over van Evonik.

Bovendien geeft het bedrijf officieel aan –niet evident – dat dit zijn kernactiviteiten in Europa zullen blijven.


ACHTERGROND
Kaneka Belgium –opgericht in 1970- was de eerste buitenlandse dochteronderneming van het chemisch bedrijf Kaneka Corporation met hoofdkantoor in het Japanse Osaka. De Belgische tak is actief op het vlak van hoogwaardige MBS en acrylaatpolymeren, vloeibare polymeren en lichtgewicht geëxpandeerde kunststoffen, en stelt 300 personen tewerk.

Kaneka Belgium is ook actief in zonne-energie: het werkt voor zijn onderzoek bijvoorbeeld met het Vlaamse onderzoeksinstituut Imec samen , wat al tot een nieuwe generatie zonnecellen leidde.