• 03/04/2014

Silicon Labs-starterskit voor energiezuinige MCU vanaf nu bij RS Components

RS Components levert vanaf nu de EFM32 Zero Gecko-starterskit, een veelzijdig evaluatie-, prototype- en ontwikkelplatform voor de gelijknamige MCU-reeks.

Trefwoorden: #energiezuinige MCU, #RS Components, #Silicon Labs-starterskit

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft de EFM32 Zero Gecko-starterskit van Silicon Labs aangekondigd.

De starterskit is een handige tool waarmee ingenieurs vertrouwd kunnen raken met de EFM32 Zero Gecko, een 32-bit-microcontroller (MCU) op basis van de ARM Cortex-M0+-processor en is de meest energiezuinige MCU op de markt.

De EFM32ZG-STK3200-starterskit bevat sensoren en randapparatuur die samen een indruk geven van de vele mogelijkheden van de MCU en die kunnen dienen als startpunt voor de ontwikkeling van toepassingen.

De kit beschikt over een ingebouwde J-Link-debugger van SEGGER en over een Advanced Energy Monitoring-systeem, waarmee ingenieurs een toepassing kunnen programmeren, debuggen en in realtime stroommetingen uitvoeren zonder dat daar extra apparatuur voor nodig is.

Een aantal andere functies van de starterskit:

  • Een back-upcondensator voor de RTC-modus
  • Een USB-interface voor host/apparaat/OTG
  • Een sensorinterface voor lage stroomniveaus (LESENSE), klaar voor demonstraties
  • Licht-, (inductieve) LC- en aanraaksensoren
  • Gratis evaluatieversies van de compiler

De Zero Gecko-starterskit wordt aangevuld met het softwarepakket Simplicity Studio, een uitgebreide grafische omgeving voor alle grote besturingssystemen, waaronder Microsoft Windows, Linux en Mac/OS X.

Simplicity Studio wordt kosteloos meegeleverd met de kit en biedt ontwikkelaars met één druk op de knop toegang tot alle informatie, documentatie, energyAware-hulpmiddelen en software- en broncodebibliotheken die nodig zijn om in een kort tijdsbestek energiezuinige toepassingen te kunnen ontwikkelen.

De EFM32 Zero Gecko-starterskit van Silicon Labs is leverbaar bij RS Components. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>