€7 miljoen meer voor het Industrieel Onderzoeksfonds

De Vlaamse Regering heeft het besluit over de Industriële Onderzoeksfondsen aangepast, waarbij aan de universitaire associaties €7 miljoen extra middelen worden toegekend.

Trefwoorden: #industrieel onderzoeksfonds, #IOF, #lieten industrieel onderzoek, #vlaamse regering industrieel onderzoek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia -Ingrid Lieten )

ENGINEERINGNET.BE – Het Industrieel Onderzoeksfonds (IOF) bestaat aan elke associatie sedert 2004 en de overheidstoelagen die het jaarlijks ontvangt, worden onder meer gebruikt voor de stimulering van basisonderzoek maar ook de economische vertaling van resultaten uit het wetenschappelijk onderzoek naar de industrie.

Daarnaast laat het IOF toe om binnen de universiteiten innovatiemanagers aan te stellen die de samenwerking van universitaire onderzoeksgroepen met industriële partners, essentieel voor de innovatie van het economisch en maatschappelijk weefsel, actief ondersteunen en bevorderen.

Op voorstel van minister van innovatie Ingrid Lieten wijzigde de Vlaamse Regering op 4 april 2014 principieel diverse bepalingen van het besluit over de ondersteuning van de Industriële Onderzoeksfondsen en de interface activiteiten van de associaties in de Vlaamse Gemeenschap.

Eerst en vooral betekent dit een stijging van de globale Vlaamse toelagen voor het IOF met 7 miljoen EUR vanaf 2014. Daarnaast wordt de IOF-raad van elke universiteit anders samengesteld, zodat die meer afgesteld wordt op het nieuwe landschap in het hoger onderwijs.

Een wijziging in de gehanteerde verdeelsleutel der middelen, moet er voor zorgen dat alle Vlaamse associaties de zekerheid krijgen om jaarlijks over een werkbaar aandeel van de globale toelagen te beschikken.