Mitsubishi Electric opent kantoor procesautomatisering in Mijdrecht

Benelux-kantoor moet ambities om afdeling Industrial Automation uit te bouwen ondersteunen. "We weten dat hier talrijke innovatieve industrieën aanwezig zijn".

Trefwoorden: #automation, #mijdrecht, #mitsubishi, #techniek

Lees verder

Techniek

( Foto: Mitsubishi Electric, Hartmut Pütz )

ENGINEERINGNET.NL - Mitsubishi Electric Europe gaat zijn afdeling Industrial Automation verder uitbreiden. Een nieuw kantoor in de regio Mijdrecht past in deze strategie, meldt het bedrijf.

De ambitie is te focussen op groei in de Benelux. Hartmut Pütz, President Factory Automation van de European Business Group: “Deze stap onderstreept het belang van de Benelux voor onze onderneming. Voortbouwend op onze sterke regionale aanwezigheid zullen we in deze groeimarkt blijven investeren."

"We weten dat in deze regio talrijke innovatieve industrieën aanwezig zijn, waarvan vele onze bedrijfsfilosofie van duurzaamheid en technische vooruitgang delen. Dit geeft aan dat we op deze markt een uitstekende investering doen.”


ACHTERGROND
Het Japanse Mitsubishi Electric biedt oplossingen voor drink-, afval- en peilwater, de levensmiddelenindustrie, de verpakkingsindustrie (CPG) en de Life Science industrie. Het bedrijf met ca. 121.000 medewerkers noteerde het afgelopen boekjaar een totale groepsomzet van 29,5 miljard euro. De FA-EBG tak (Factory Automation European Business Group) Mitsubishi Electric Europe heeft zijn Europese hoofdkwartier in het Duitse Ratingen, nabij Düsseldorf.