Mechelen in finale voor Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel

Een van de finalisten voor de Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel 2014 is de stad Mechelen. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 33.000 euro.

Trefwoorden: #Eurostar, #Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel, #Groene Reis-programma, #Stad Mechelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: wikipedia, grote markt van Mechelen )

ENGINEERINGNET.BE - De andere finalisten zijn Living Streets en Ecotricity uit het VK en Tisséo, een overheidsdienst uit het Franse Toulouse.

De vier finalisten doorlopen nu een streng beoordelingsproces. Op 22 mei 2014 worden de twee laureaten bekendgemaakt tijdens een prestigieuze ceremonie in Londen.

De award is aan z’n derde editie toe en beloont innovatieve reisprojecten die mensen aanzetten om duurzamer te reizen om op die manier de levenskwaliteit te verhogen en files, vervuiling en de CO2-uitstoot te verminderen.

Over de finalisten:
Stad Mechelen: heeft haar selectie te danken aan de omvorming van het stadscentrum tot een gedeeltelijk verkeersvrije zone. Het verkeer in het stadscentrum nam daardoor met 70% af.

Ecotricity: geselecteerd voor zijn inspanningen om het gebruik van de elektrische auto te promoten.

Living Streets: wist zich te onderscheiden met campagnes zoals een nationale wandelweek. Ze creëerde veilige en aangename straten om mensen op die manier uit hun wagen en aan het wandelen te krijgen.

Tisséo: maakte indruk op de jury door de fenomenale groei van het gebruik van het stedelijke openbaar vervoer. Tisséo zette een schoolvoorbeeld neer van een uitgestrekt netwerk met duurzame vervoermiddelen die een geringe impact hebben op het milieu.


ACHTERGROND
De Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel is onderdeel van het Groene Reis-programma van Eurostar om de impact van bedrijven op het milieu te verminderen en om mensen aan te moedigen over te stappen op duurzamere manieren van transport.