Fifthplay in zee met Dexmatech voor B2B energiebeheer oplossingen

Het Belgische bedrijf Fifthplay, dochter van Niko, sluit een partnership met het Spaanse Dexmatech voor de commercialisering van energie­beheers­toepassingen op bedrijfsniveau.

Trefwoorden: #energiebeheer, #energie management, #smart energy box

Lees verder

nieuws

( Foto: fifthplay )

ENGINEERINGNET.BE - De bekendste toepassing van een energie management systeem is de 'smart energy box' van Electrabel (op software van fifthplay) die ervoor zorgt dat particulieren van op afstand hun toestellen kunnen bedienden en hun verbruik controleren.

Binnen het gloednieuwe partnership met het Spaanse Dexmatech zorgt fifthplay voor het meten en schakelen van het energieverbruik in real-time en zorgt de energiebeheer software van Dexmatech voor een uitgebreide energierapportering.

Door de samenwerking van beide platformen creëert de Belgische hightech speler een oplossing voor bedrijven en organisaties die een volledige ecologische voetafdruk van hun bedrijf willen uitbouwen.

Deze commerciële overeenkomst vormt voor fifthplay, dochter van Niko, het ontbrekende puzzelstukje. Het platform van Dexmatech ondersteunt fifthplay hierin met het aanbod van een volledige energieboekhouding – verbruik per m², verbruik per sector, … en de mogelijkheid om cijfers en resultaten te vergelijken met gelijkaardige bedrijven.

Vanaf 1 mei 2014 wordt de oplossing op de B2B markt in België gelanceerd onder de naam fifthplay en onder de naam Dexmatech in Spanje.


Achtergrond
Fifthplay is een Belgische high tech speler en dochter van de Niko Group. Fifthplay ontwikkelt een internet based serviceplatform dat partners de mogelijkheid biedt om zorg-, comfort- en energiediensten rechtstreeks tot in de “slimme” woning van de consument af te leveren. Op elk moment, op elke plaats en via elk toestel dat over een webbrowser beschikt. Fifthplay is momenteel actief in België, Nederland, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

DEXMA werd opgericht in 2007 en is internationale marktleider op vlak van enterprise energy management software. De missie van DEXMA is het aanbieden van het meest flexibele, krachtige, schaalbare en gebruiksvriendelijke cloud-base platform waarmee het energieverbruik in gebouwen kan verminderd worden. Dit zowel voor commerciële als industriële gebouwen. DEXMa bedient meer dan 450 klanten in 24 landen dankzij een wereldwijd partner netwerk dat bestaat uit meer dan 150 bedrijven, meestal energie dienstverleners, utility providers, integratoren, maintenance bedrijven en OEMs.