Tweede Franse vestiging voor Belgische Egemin Automation

Dit is Belgisch. Egemin zoekt groei via internationale expansie en opent tweede vestiging in Frankrijk. "In 2013 steeg de order intake van onze Franse vestiging al met 50%"

Trefwoorden: #agv, #belissa, #economie, #egemin, #engineering, #logistiek, #magazijn, #orderpicking, #order picking

Lees verder

Techniek

( Foto: Egemin, Thierry Belissa )

ENGINEERINGNET.BE - Egemin Automation, actief in automatische magazijnen, AGV's en orderpicking, versterkt zijn aanwezigheid op de Franse markt. Sinds kort wordt het hoofdkantoor in Maxéville ondersteund door een nieuwe verkoopsafdeling in Dijon.

Daarmee bevestigt het engineeringbedrijf zijn plannen om vooral te groeien via nieuwe verkoopkantoren op exportmarkten waar er al een eigen vestiging is (pc- en tabletgebruikers: zie leestips onderaan). Het management stelt voor 2014 een groei van 8% voorop, tot 125 miljoen euro omzet.

Egemin zet sterk in op een groter marktaandeel in het buurland Frankrijk. Vorig jaar groeide de ‘order intake’ van de Franse vestiging nog met 50 procent tot meer dan 15 miljoen euro, laat de AGV-bouwer weten. Het aantal werknemers steeg tot twintig.

“Als locatie voor het nieuwe kantoor viel de keuze al snel op Dijon wegens zijn centrale ligging”, aldus Thierry Belissa, Country Manager Frankrijk.

“Van hieruit zullen we in het zuiden van Frankrijk, de grote industriële regio rond Lyon en Franstalig Zwitserland actiever kunnen prospecteren.”


ACHTERGROND
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven en openbare infrastructuur verbeteren. Het bedrijf werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in het Belgische Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.