Nederlandse startup Bundles verhuurt gebruik wasmachines via app

Klanten kunnen een Miele wasmachine huren en een abonnement afsluiten al naar gelang gebruik, dat met een app wordt bijgehouden om geld terug te storten bij minder wassen.

Trefwoorden: #abonnementen, #app, #Bundles, #verhuur wasmachine

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website Bundles )

ENGINEERINGNET.NL - Het gaat om het thuis plaatsen van een Miele WKG 120 WCS, een wasmachine die normaal al snel zo'n 1300 euro kost, maar lang meegaat en zuinig in gebruik is.

Het vulgewicht van de machine is 8 kilo en het hoogste centrifugetoerental ligt op 1600. De machine valt in de meest energiezuinige klasse en heeft allerlei andere milieuvriendelijke foefjes, zoals een eco-motor zonder koolborstels.

Bundles biedt drie verschillende wasabonnementen: klein (15 wasbeurten per maand voor 18,95 euro), standaard (25 wasbeurten voor 19,95 euro) en groot (35 wasbeurten voor 21,95 euro).

De gebruiksvergoeding ligt op 50 cent per was. Dit is tot een maximum van 3 euro per maand en 20 euro per jaar. Het gebruik van de wasmachine is met een app bij te houden. Bij minder gebruik wordt de gebruiksvergoeding weer teruggestort.

Via een kastje – Bundles’ Buddy – wordt informatie over de machine online doorgegeven. Daarmee is het onderhoud te monitoren en zijn noodzakelijke reparaties zoveel mogelijk te voorspellen. Bundels zorgt, naast de installatie, voor al het onderhoud aan de machine. De wasmachine is maandelijks opzegbaar.

Doel van het bedrijf is te zorgen voor minder aanschaf van goedkope wasmachines die al na een paar jaar stuk zijn en dan op de vuilstort belanden. Deze Miele gaat circa 20 jaar of langer mee. De eerste betalende klanten zijn er al en de eerste B2B-diensten liggen op de tekentafel. Volgens Peters is er veel vraag naar.

Bundles was een van de negen startende bedrijven die zich onlangs op de Energy Demo Day van accelerator Rockstart in Amsterdam aan investeerders presenteerden. Daar lieten nog meer duurzame bedrijven hun nieuwe technologie zien.

Producten delen, zoals met auto's of gereedschap al gebeurt, of huren, zoals op bedrijfsniveau al met tapijten, verlichting of kantoormeubilair wordt gedaan, is de laatste jaren een trend die steeds meer aandacht, toepassingsmogelijkheden en gebruikers genereert.

Velen zien het als hét economisch model van de toekomst. Dit zal grote gevolgen voor de maak-industrie kunnen hebben, maar ook nieuwe mogelijkheden creëren voor bedrijven zoals Bundles die huurmogelijkheden met veel service leveren.