Johnson Controls koopt Amerikaanse sectorgenoot voor 1,6 miljard dollar

Johnson Controls neemt Air Distribution Technologies over, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van producten voor luchtdistributie en -ventilatie in Noord-Amerika.

Trefwoorden: #air distribution technologies, #economie, #johnson, #johnson controls, #overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: Johnson Controls )

ENGINEERINGNET - Het heeft daarover een akkoord bereikt met de financiële speler Canada Pension Investment Board, meldt het bedrijf. Met de overname is naar verluidt een bedrag van ongeveer 1,6 miljard dollar gemoeid.

Het in Texas gevestigde Air Distribution Technologies profileert zich meer als sectorgenoot dan als concurrent: het legt zich in hoofdzaak toe op een ander productsegment: roosters, ventilatoren, GRDs, brand- en rookbestrijding en registers.

Johnson Controls van zijn kant, dat in de geschiedenis te boek staat als de uitvinder van de thermostaat (in 1885), fabriceert vooral energiebesparende klimaatregelingen voor gebouwen, maar is bijvoorbeeld ook actief in de automotive met de ontwikkeling van batterijen en interieurs voor voertuigen.

David Myers (links op foto), president Building Efficiency: "Onze producten vullen elkaar zeer goed aan en er is zeer weinig overlapping."

Terry O'Halloran, CEO Air Distribution Technologies: " Air Distribution Technologies blijft onder zijn eigen naam en met zijn eigen merken opereren. We gaan niet rommelen met een degelijk bedrijf dat een uitstekende reputatie geniet."

De deal zal naar verwachting - na goedkeuring van de autoriteiten - afgerond zijn in juli van dit jaar.