• 14/05/2014

Blindklinknagels in botsvriendelijke lantaarnpaal

Regelmatig komt het voor dat voertuigen tegen lantaarnpalen aan rijden. Vooral bij hoge snelheden kunnen de gevolgen ernstig of zelfs fataal zijn.

Trefwoorden: #Blindklinknagels, #botsvriendelijke lantaarnpaal, #Onkenhout & Onkenhout, #Safety Product, #Zippole

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.NL - Safety Product wilde hier iets aan doen en heeft in samenwerking met de Onkenhout Group een botsvriendelijke lantaarnpaal ontwikkeld; de Zippole.

Aan de verbindingen in de Zippole worden hoge eisen gesteld. De verbindingen moeten zowel stabiel als flexibel zijn.

Sterk genoeg om jaren, zonder onderhoud aan de kant van de weg te staan, maar tegelijkertijd zo flexibel dat ze bij een aanrijding los laten, de lantaarnpaal om kan buigen en de auto afremt.

Door het gebruik van de blindklinknagels van de Onkenhout Group voldoen de verbindingen in de Zippole aan deze eisen.

Safety Product produceert al jaren botsvriendelijke lantaarnpalen. Voor het ontwerp van deze lantaarnpalen was het bedrijf op zoek naar een techniek om deze snel en consistent in elkaar te zetten. Doordat lassen niet voldoet aan de strenge eisen die werden gesteld besloot het bedrijf te kijken naar alternatieve bevestigingsmethoden en materialen.

Eén van de uitdagingen bij het ontwerp van de Zippole was dat deze zowel stabiel als buigzaam moet zijn. Om dit te bereiken zijn er in samenwerking met Onkenhout verscheidene verbindingstechnieken getest en is berekend welke sterkte waardes nodig zijn voor een optimale schokabsorptie en sterkte.

Uiteindelijk koos Safety Product ervoor om de stalen plaat te plooien en vast te zetten met blindklinknagels. De blindklinknagels zorgen ervoor dat het bedrijf een consistente sterkte kan garanderen en de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat wordt verhoogd.

Het resultaat is dat de ZIPpole in geval van een aanrijding meebuigt, de blindklinknagels één voor één los laten en de auto wordt afgeremd in plaats van abrupt tot stilstand te komen.

Om te laten zien dat zij echt geloven in hun product doet Safety Product regelmatig een crashtest op eigen terrein. Hierbij rijden ze met 60km/uur tegen de paal aan.

Gesloten blindklinknagels
Gesloten blindklinknagels onderscheiden zich doordat de huls aan de blinde zijde gesloten is.

Tijdens het plaatsen zet dit type nagel sterk uit, zodat het gat aan de blinde zijde van de verbinding gas- en vloeistofdicht wordt afgesloten. Tevens heeft de verbinding hierdoor een grote bestendigheid tegen constante trilling en materiaalwringing.


Voor meer informatie:
Onkenhout & Onkenhout BV
Verrijn stuartweg 103 - NL-1112 AW Diemen
Telefoon: + 31 (0)20 660 02 02
info@onkenhout.nl - www.onkenhout.nl

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Onkenhout & Onkenhout


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.