Studententeams breken 3 Belgische records op Shell Eco-marathon Europe

De Shell Eco-marathon Europe heeft brokken gemaakt. Figuurlijk dan: niet minder dan 3 van de teams uit België braken op een of andere manier een record. "De beste editie ooit"

Trefwoorden: #Blue Magic, #eco, #eco marathon, #energie, #shell, #shell marathon, #Umonster, #Vives Eco

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Alles bij elkaar waren deze keer 198 teams van de partij op het stratencircuit van Rotterdam voor een 'race' die 40.000 bezoekers lokte. Het studententeam dat in zijn categorie het verst op het equivalent van 1 kilowattuur of 1 liter brandstof kon rijden, was de winnaar.

Het Umonster team van de polytechnische Faculteit van de Universiteit van Bergen eindigde als derde in de categorie UrbanConcept- Benzine en verbeterde zijn eigen record van vorig jaar: het reed met 1 liter benzine een afstand van 189,08 km. Vorig jaar was dat nog 32km minder.

De studenten van de Katholieke Hogeschool Vives Zuid van Kortrijk legden in dezelfde categorie een afstand van 70 km af met 1 liter benzine. Dat is 20 km beter dan vorig jaar.

Tot slot verbrak ook het Blue Magic Team van het Technisch Instituut Sint-Lodewijk van Genk in de categorie 'Prototype - Benzine' zijn persoonlijke record met een afstand van 965km, tegen 841km vorig jaar.

"Dit was de beste editie ooit”, beaamt Norman Koch, Technisch Directeur, Shell Eco-marathon. “De weersomstandigheden waren bijna perfect, de teams hadden meer ervaring en waren goed voorbereid: sommigen van hen behaalden dan ook buitengewone resultaten."

Al bij sneuvelden in 5 categorieën niet minder dan 4 records. Zo ging het eerste zuinigheidsrecord al op dag een van de competitie voor de bijl.

Het Franse topteam La Joliverie brak met het voertuig ‘Microjoule’ in hun eerste run het oude baanrecord om het de dag daarop nogmaals te verbeteren met een score van 3.314,9 km/l. Met hun voertuig zou je omgerekend met 12,5 liter de wereld kunnen rondrijden.

Een opmerkelijke innoverende techniek was van het AERO(at)UBI team van Portugal, dat er in een auto te bouwen zonder stuur, maar dat gestuurd werd door de lichaamsbewegingen van de bestuurder zelf.