Innovatie: vouwfiets met formaat aktetas

Het door de Europese Unie gefinancierde Bike Intermodal heeft een vouwfiets ontworpen die slechts 4 tot 6 kilo weegt en waarvan alle onderdelen volledig recyclebaar zijn.

Trefwoorden: #Bike Intermodal, #Europese Unie, #openbaar vervoer, #vouwfiets

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bike Intermodal )

ENGINEERINGNET - De vouwfiets heeft de laatste jaren in populariteit gewonnen, omdat het een snel middel is om na gebruik van het openbaar vervoer op de uiteindelijke bestemming aan te komen.

Of om mee te reizen in het buitenland. Jaarlijks worden er ongeveer 135 miljoen fietsen geproduceerd in de Europese Unie, waarvan 2% bestaat uit vouwfietsen.

De nieuwe vouwfiets is in Italië ontworpen, in het kader van het onderzoeksproject Bike Intermodal dat van de Europese Unie een subsidie van 1,58 miljoen euro ontving. Het Italiaanse bedrijf Tecnologie Urbane is een van de belangrijkste partners van het project en oprichter van de Bike Intermodal start-up.

De fiets heeft een beperkt aantal, verstevigde onderdelen die gemaakt zijn van duurzame en lichte materialen. De basis bestaat uit een voorgespannen frame, waarbij het open- en dichtklappen van de fiets net zo werkt als een landingsgestel van een vliegtuig.

Het is gemaakt van gegoten aluminium of magnesium en zeilkabels. De makers onderzoeken de mogelijkheid om in de toekomst grafeen te gebruiken om het frame nog lichter en sterker te maken.

Projectpartner Maxon Motor (BRAUN family) heeft een op maat gemaakte motor geleverd. Toch weegt deze nieuwe fiets de helft minder dan traditionele vouwfietsen zonder motor. Ook neemt de fiets in opgevouwen toestand ongeveer een vijfde van het formaat van andere modellen in beslag.

Het gewicht en de grootte van de fiets zijn geoptimaliseerd dankzij onderzoek van de Universiteit van Florence, dat door de partners ATAF en LPP - openbaar vervoersbedrijven van Florence en het in Slovenië gelegen Ljubljana - is uitgevoerd.

Deze onderzoeken zijn gebaseerd op testen met concurrerende vouwfietsen, alsmede een steekproef onder forensen en studenten. De resultaten hebben inzicht gegeven in wat er nodig is om de gebruiksvriendelijkheid van het prototype te verbeteren.

Bike Intermodal is in gesprek met een aantal investeerders en enkele vooraanstaande bedrijven in de auto-industrie om het prototype in de markt te introduceren. Het model zonder motor gaat ongeveer 800 euro kosten en het elektrische model komt neer op 1.300 euro. Een heel eenvoudige budget-versie gaat voor 500 euro de deur uit.