Nieuwe Europese contracten voor Boskalis

Boskalis heeft belangrijke contracten verworven in het Verenigd Koninkrijk en Zweden met een gezamenlijke contractwaarde van om en bij de 70 miljoen euro.

Trefwoorden: #baggerwerken, #Boskalis, #Koninklijke Westminster Boskalis, #sleephopperzuiger, #tunnelboring, #zeewering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Koninklijke Boskalis )

ENGINEERINGNET.NL - Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) gaat in opdracht van de Engelse Tendring District Council in Clacton-on-Sea een zeewering aanleggen over een lengte van 5 kilometer tussen Clacton Pier en Holland Haven.

De zeewering zal bestaan uit 23 stenen strekdammen waartussen stranden zullen worden opgespoten. De werkzaamheden zullen in de zomer van 2014 van start gaan en eind 2015 afgerond worden. Voor dit project zullen twee middelgrote sleephopperzuigers worden ingezet.

In Zweden heeft Boskalis in joint venture met Züblin Scandinavia AB een contract verworven van opdrachtgever Trafikverket Göteborg voor het ontwerp en de aanleg van de Marieholmtunnel en aanleg van kademuren in het Zweedse Gothenburg.

Deze nieuwe verkeerstunnel onder de rivier de Göta Älv zal een verbinding vormen tussen de stadsdelen Marieholm en Tingstad van Gothenburg. Het Design & Construct contract heeft een looptijd tot en met 2020.