AkzoNobel investeert 6,5 miljoen euro in Chinees onderzoekscentrum

Het gaat om de uitbreiding van een bestaand onderzoekscentrum op de Songjiang-locatie bij Shanghai door toevoeging van een speciale faciliteit voor Performance Coatings.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #china, #Chinees onderzoekscentrum, #coating, #poedercoatings, #shangai, #verf

Lees verder

nieuws

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - Na voltooiing in juni 2015 biedt het nieuwe ontwikkelings- en applicatiecentrum de benodigde capaciteit en mogelijkheden om in te spelen op de groeiende vraag in Azië naar innovatieve oplossingen gericht op de markten voor verpakkingen, coils, speciale afwerkingen en poedercoatings.

Door de uitbreiding verdubbelt in de komende jaren ook het aantal mensen dat werkt bij R&D in Songjiang tot circa 200 werknemers. Als de locatie eenmaal volledig operationeel is, wordt het nieuwe laboratorium het op een na grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Performance Coatings, na Felling in het Verenigd Koninkrijk.

Lopende onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor poedercoatings worden van Ningbo naar Songjiang verplaatst. Het nieuwe centrum biedt ook plaats aan R&D-activiteiten voor Decorative Paints en het onderdeel Surface Chemistry van AkzoNobel.

De Songjiang-locatie is strategisch gelegen in de Shanghai-regio en werd onlangs uitgebreid door het creëren van aan een van AkzoNobels grootste harsfabrieken voor hoogwaardige coatings ter wereld. In totaal werken op dit moment circa 300 mensen op de locatie.

De Chinese activiteiten van AkzoNobel zijn verspreid over het hele land en bieden werk aan meer dan 7.400 mensen, waaronder 500 in R&D. In 2013 boekte de onderneming een omzet in China van 1,6 miljard euro, grotendeels afkomstig van lokale vraag.

AkzoNobel concentreert zich op verf en speciaalchemie. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam, maar AkzoNobel is actief in meer dan 80 landen met zo’n 50 duizend werknemers.

Het bedrijf maakt zowel industriële coatings als decoratieve verven voor consumenten. Bekende Nederlandse merken van AkzoNobel zijn Sikkens en Flexa.