• 19/08/2014

Sick-visiesensoren nu exclusief beschikbaar bij RS Components

De Sick-visiesensoren, die vanaf nu verkrijgbaar zijn bij RS Components, bieden snelle inspectie in lastige productieomstandigheden.

Trefwoorden: #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #RS Components, #Sick, #visiesensoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd erkende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft de exclusieve beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe inspectieset met een visiesensor, waarmee de gebruiker met hoge snelheid inspecties en kwaliteitsbewaking kan uitvoeren.

Het product is geschikt voor diverse toepassingen, zoals sorteersystemen, controles op uitlijning en rotatie, assemblageverificatie en grootte- en vorminspecties.

De Inspector I20-inspectieset bestaat uit een Sick Inspector I20-visiesensor, een ethernetkabel van 5 meter voor het opzetten van het systeem, een stroom- en I/O-kabel van 5 meter voor triggers en signaaluitvoer en een beugel voor een eenvoudige montage binnen de productielijn.

De Inspector I20 is een compacte, gebruiksvriendelijke en nauwkeurige 2D-visiesensor met geïntegreerde belichting.  Hij is in staat om onderdelen te controleren op alle posities en in alle richtingen, en kan op betrouwbare wijze in realtime bepalen of objecten in orde zijn of niet.

Het robuuste ontwerp van de visiesensor is geschikt voor lastige toepassingen, en dankzij de intelligente en snelle evaluatie-algoritmen kan de sensor overweg met hoge verwerkingssnelheden.

De Inspector I20 beschikt ook over logische uitvoermogelijkheden. Met deze eenvoudige en/of logische mogelijkheden kunnen er meerdere inspecties worden gecombineerd, zodat de eindgebruiker een gedetailleerdere feedback krijgt.

Deze inspectieresultaten kunnen worden gebruikt voor het sorteren op basis van defecten, of voor een gedetailleerde controle op andere processtappen binnen de productieketen.

Een aantal belangrijke functies van de Inspector I20:

  • Deeltjesinspectie op hoge snelheid
  • Een robuust patroonherkenningsalgoritme voor het lokaliseren van objecten, ongeacht de positie, de rotatie en de schaal
  • Inspecties/referentieobjecten met verschillende kenmerken
  • Object teaching met meerdere referenties
  • Eenvoudig te gebruiken stap-voor-stapconfiguratie op de pc
  • Emulator, logboek, statistieken en documentatie voor productiecontrole
  • Ethernetconnectiviteit voor monitoring via het netwerk
  • Een metalen IP67-behuizing

Voor de Inspector I20-inspectieset is geen eerdere kennis van detectiesystemen nodig; de set is eenvoudig te gebruiken en te integreren in de bestaande machines.

De set is direct uit voorraad leverbaar en wordt dezelfde dag nog verzonden. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.