• 04/09/2014

Nieuwe motor met permanente magneet van WEG overtreft de IE4-norm

WEG lanceert nu een motor met permanente magneet die aanspraak kan maken op de benaming 'IE5 Ultra Premium Motor'.

Trefwoorden: #efficiëntieklasse IE2 tot IE5, #frequentieomvormers, #IE5, #IE5 Ultra Premium Motor, #motor met permanente magneet, #servotechnologie, #softstarters, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Laagspanningsmotoren van de energie-efficiëntieklasse IE5 moeten ongeveer 20% minder verlies hebben dan IE4-motoren.

WEG lanceert nu een motor met permanente magneet die voldoet aan deze strenge eis en zo een van de eerste motoren wordt die aanspraak kan maken op de benaming 'IE5 Ultra Premium Motor'.

WEG, één van de toonaangevende wereldleveranciers van aandrijftechnologie, heeft met zijn nieuwe motor met permanente magneet in de W22-reeks de lat voor energie-efficiëntie eens te meer hoger gezet.

Bij de lancering van de W22 Super Premium IE4 driefasige inductiemotor eind 2012 werd WEG al beschouwd als pionier op dit gebied en nu bevestigt de firma zijn leiderspositie met de introductie van een nog efficiëntere synchrone motor met permanente magneet.

Met een verlies dat ruwweg 20% lager ligt dan bij de Super Premium-modellen is dit zowat de eerste Ultra Premium-motor op de markt die beantwoordt aan de huidige criteria voor de potentiële IE5-energie-efficiëntieklasse.

Dit betekent dat de W22-motor met permanente magneet kan gerekend worden tot de meest rendabele elektrische motoren die momenteel in de wereld verkrijgbaar zijn.

Het vernieuwende design van de W22-motor met permanente magneet maakt het mogelijk om uitzonderlijk hoog rendement te combineren met compacte afmetingen. Bij WEG gaat dit hoger rendement hand in hand met geoptimaliseerde motorprestaties om zo te komen tot een lager geluids- en trillingsniveau en ook tot een minimaal onderhoud.

De nieuwe motoren met permanente magneet van de W22-reeks zijn synchrone AC-motoren die aangedreven worden door CFW11-frequentieomvormers. Deze CFW11-frequentieomvormers zijn uitgerust met speciale software voor open-lus-snelheidsregeling van motoren met permanente magneet.

De software is gebaseerd op een heel bijzondere aandrijfstrategie, ontworpen om het koppelmoment per ampère te maximaliseren. Door deze combinatie van een W22-motor met permanente magneet en een CFW11-frequentieomvormer krijgen we een uitermate efficiënt aandrijfsysteem dat over het hele gebruiksbereik een constant draaimoment kan leveren.

Met motoren van efficiëntieklasse IE2 tot IE5, softstarters, servotechnologie en frequentieomvormers kan WEG nu prat gaan op het grootste gamma van aandrijfoplossingen die de industrie moeten helpen om het rendement van haar systemen te verhogen, haar processen te verbeteren en haar operationele kosten te verminderen.

'Energierendement staat hoog op de industriële agenda, met de EU-verordeningen voor motorefficiëntie die in 2015 van kracht worden en die het gebruik van IE3-inductiemotoren, of als alternatief IE2-motoren aangedreven door frequentieomvormers, voor industriële toepassingen opleggen', zegt Marek Lukaszczyk, WEG-marketingmanager voor Europa.

'We zijn ontzettend blij dat wij met onze nieuwe motor met permanente magneet de reglementeringen ver overstijgen en dit toont nogmaals aan dat wij grenzen verleggen en altijd een stap verder gaan om de vakmensen te helpen het energierendement van hun processen te verhogen.' <<

Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.