• 23/05/2014

WEG lanceert nieuwe pompbesturingssoftware - Pump Genius-software

WEG, een wereldspeler op de markt van de automatisering en de besturingstechnologie, heeft de Pump Genius-software voor procesbesturing gelanceerd.

Trefwoorden: #automatisering en de besturingstechnologie, #pompbesturingssoftware, #pompsystemen, #Pump Genius-software, #WEG

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee kunnen de machinebouwers hun pompsystemen optimaliseren en het rendement ervan nog opdrijven.

De software is ontworpen om de werkings- en onderhoudskosten van het pompsysteem te verminderen en tegelijk de procesnauwkeurigheid en de beveiliging te vergroten.

De software werkt met de veelgebruikte CFW11-aandrijving van WEG voor een gemakkelijke aansturing van de systeemprocessen, voor een uitgebreide pompregeling en -beveiliging en ook voor systeembewaking.

Pump Genius kan worden toegepast op elk systeem dat een constante stroom of druk vereist en kan tot zes pompen in een gecoördineerde structuur beheren en monitoren.

Als deze software wordt gebruikt voor parallel lopende pompen, neemt de flexibiliteit van het in werking gezette en geïmplementeerde pompsysteem toe, net zoals de levensduur ervan.

De software stemt de toevoer af op de vraag van het pompsysteem en biedt tegelijk de mogelijkheid om aan foutdiagnose te doen, waarbij tevens het onderhoud bij continue werking wordt vergemakkelijkt en de ingenieurs zodoende het prestatievermogen van het systeem tot het uiterste kunnen benutten.

De software vergelijkt  lage en hoge richtwaardes en looptijd van de primaire en secundaire pompen en zo worden deze aan- en uitgeschakeld conformhun  werkingstijd.

In tegenstelling tot alternatieve softwareoplossingen bewaakt de Pump Genius-software de werktijd van alle pompen in het systeem en voegt pompen toe of haalt er weg afhankelijk van de behoeften, zonder dat er een tijdschakelaar moet worden ingesteld. Dit garandeert gelijke looptijden voor de pompen zonder enige supervisie.

Een ander kenmerk is de soepele overgang van hoofd- naar secundaire pomp in plaats van de vaste master/slave-instelling bij traditionele systemen.

Wanneer de hoofdpomp niet reageert door het uitvallen van een sensor of een andere foutoorzaak stelt de Pump Genius-software dit onmiddellijk vast en duidt een andere pomp aan als master om zo op elk ogenblik van het proces een continue werking te vrijwaren.

De overgang van hoofd- naar secundairepomp gebeurt ongemerkt en zonder onderbreking van het proces. De ingenieurs kunnen er dus zeker van zijn dat hun systeem betrouwbaar en efficiënt werkt.

De CFW-11-regelaandrijving met Pump Genius-software controleert en meldt ook systeem-, motor- en aandrijvingsfouten en maakt de operator bijgevolg attent op potentiële problemen.

De aandrijvingen zijn beschikbaar in verschillende versies, van 1,1 tot 370 kW, en zijn uitgerust met een gebruikersvriendelijk grafisch HMI-bedieningspaneel met grote tekeningen en uitlezingen.

Daarnaast is elke CFW-11 voorzien van een intelligente temperatuurscontrole die voor automatische koeling van de interne componenten van de struring  zorgen en zo borg staan voor een betrouwbare werking.

'Onze nieuwe software voor pompcontrole maakt echt een verschil voor het rendement van pompsystemen, ongeacht of deze systemen bestaan uit een enkele pomp of uit parallelpompen', zegt Daniel Griffiths, productmanager voor automatisering en laagspanningsmotoren bij WEG.

'Onze klanten kunnen nu heel eenvoudig hun pompsystemen regelen, waardoor ze de onderhouds- en aanverwante kosten kunnen drukken en ze ook geen nood meer hebben aan dure bedieningspanelen. Bovendien kunnen ze de uitgaven voor installatie en de energiebehoeften van het systeem verminderen, terwijl ze de productiviteit kunnen verhogen.'

Dankzij de nieuwe Pump Genius-software van WEG, gecombineerd met de CFW-11-aansturing, kunnen de ingenieurs van vandaag hun pompsystemen optimaliseren.

WEG demonstreerde deze nieuwe software tijdens de 'Pump Centre Conference' die op 30 april 2014 plaatsvond in het 'International Centre' van Telford.

Voor meer informatie over de nieuwe Pump Genius-software of de CFW-11-aandrijving, surf naar www.weg.net. <<

Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.>>